Samsung’dan Katlanabilir Teknoloji Yakında Geliyor

Photo of author

Dünya teknoloji devleri arasında zirveye oynayan isimlerden Samsung yeni bir teknolojiyi gündeme getirebilir. Firmanın gündeminde katlanabilir akıllı telefonlar var.

Dünya çapında teknolojik gelişmelerin son 5 yıllık süre içerisindeki evrimini yakından incelediğimizde, teknoloji firmaları arasındaki rekabetin ulaştığı boyutu çok iyi görebiliriz. Bu anlamda özellikle dünya teknoloji firmaları arasında uluslararası başarılara imza atmış olan iki isim olan Apple ve Samsung’un arasındaki rekabetin, teknolojinin sınırlarını zorlama konusunda firmaları nasıl ileriye götürdüğünü görebiliriz. Birisi Amerikan birisi Güney Kore’li olan iki firma da her yıl amiral gemisi modelleri ile teknoloji dünyasında adlarından söz ettirmeyi çok iyi biliyorlar.

Apple geçtiğimiz günlerde yeni canavarı iPhone X’i tanıttıktan sonra, Samsung’un bu gelişmeye nasıl bir tepki vereceği merak konusu olmuştu. Zira ezeli rakipler, her yıl birbirlerinin peşi sıra yeni modellerini tanıtırken Apple bu defa çıtayı bir hayli yükselterek iPhone serisine yeni bir akıllı telefon ile zirveyi gördürmeyi başardı. Bu anlamda yakın tarihte Galaxy Note serisinin yeni amiral gemisini ortaya koyacak olan Samsung cephesinden ayrıca 2018’e yönelik olarak çok önemli teknolojik geliştirme bilgileri sızmaya devam ediyor.

Esnek bir forma sahip akıllı telefon üretimi üzerinde uzun yıllardır çalıştığı bilinen Samsung’un, 2018 yılında yeni bir akıllı telefon ile bu teknolojiyi kullanabileceği konuşuluyor. Tam ortadan bükülebilecek olan akıllı telefonun ilk denemeleri şimdilik test edilmeye devam ediyor. Elde edilen bilgilere göre firma kendi işlemcilerini değil Qualcomm’un Snapdragon 620 ve 820 işlemcilerini kullanıyor. Katlanabilir cihazların standart boyutunun 5 inç olabileceği ancak eğer istenilirse katlanabilirlik özelliği ile 7 inç boyutunda tablete de dönüştürülebileceği konuşuluyor.

Şimdilik bu bilgilerin tamamı intenette dolaşan iddialardan ileriye gitmiyor olsa da firmanın CEO’su Koh Dong-jin’in kendi ağzından katlanabilir telefonlar için tarih vermesi bu iddiaları doğrular bir nitelik taşıyor. Tüm bunları 2018’de göreceğiz.

Yorum yapın