iPhone Şimdiden Bazı Kullanıcıları İle Buluştu!

Photo of author

Dünya teknoloji devi Apple’ın yeni telefonlarını 12 Eylül’de tanıtmasının ardından, serinin yeni modeli 8 ve 8 Plus, bazı ülkelerde şimdide satışa çıktı. Telefon kapış kapış satıldı.

Amerika’nın sevilen teknoloji yüzü Apple, uzun süredir koruduğu sessizliğini 12 Eylül’de gösterişli bir lansman ile bozdu. Lansmana aylar kala intenette yapılan paylaşımlarda iPhone 8 ile ilgili birçok iddia ortaya atılmış, telefonun isminin ve görüntüsünün tamamen değişebileceği beyan edilmişti. Apple ise hiç bir ses vermeksizin lansmana kadar bekledi ve sonunda da bombayı patlattı. iPhone serisinin bugüne kadar ki en gelişmiş modellerini tanıtan Apple, lansman sırasında iPhone 8, iPhone 8 Plus’ın yanı sıra bir de 10. yıla özel olarak iPhone X adlı modelini tanıttı. Tanıtım ile beraber akıllı telefon piyasasında büyük bir yankı uyandıran telefonlar için ise meraklı bekleyiş lansmandan sonra başladı.

iPhone’un telefonlarını dünya genelinde resmi olarak satışa çıkarması Kasım ayını bulacaktı ancak iPhone 8, bazı ülkelerde 22 Eylül itibariyle resmen satışa çıkarıldı. Satışa çıkarıldığı ülkelerde kapış kapış giden telefonun alıcıları ise telefonlarını aldıktan sonra büyük bir sevinç yaşadılar. iPhone 7’den sonra 7S’in atlanarak iPhone 8’in piyasaya sürülmesi kullanıcıları hali hazırda büyük ölçüde şaşırtmıştı. Ancak iPhone 8 gerçekten de büyük bir basamak olarak görülüyor ve yazılım, donanım ve fiziksel özellikler açısından çıtanın Apple tarafından bir hayli yükselttiği düşünülüyor.

Lansman sırasında tanıtılan iPhone X modeli ise şimdiden büyük bir merak uyandırmayı başardı. Çerçeve oranının minimalize edildiği iPhone X hem donanım hem de teknik bir takım özellikleri açısından da iPhone serisinin daha önceki tüm modellerinden ayrılıyor. Yüz tanıma sisteminin getirildiği telefonda, ana ekran tuşu bulunmuyor ve ekranın çerçeve boyutu daha önceki hiçbir iPhone modelinde olmadığı kadar ince olması Apple severleri şimdiden heyecanlandırıyor. Teknoloji dünyasında iPhone 8’in satışlarına engel olabileceği düşünülen iPhone X öncesinde 8’in bazı ülkelerde satışa çıkarılması ve iPhone 8’e özel bir tanıtım filmi çıkarılması Apple’ın mantıklı stratejileri olarak görülüyor.

Yorum yapın