iOS Sıkıntıları da Beraberinde Getirdi

Photo of author

Apple’ın resmen yayınladığı yeni yazılım geliştirmesi iOS ile beraber birçok yeniliğe ek olarak, sıkıntılar da geldi. Kullanıcılar İOS güncellemesini bekliyor.

Dünya çapında teknolojik açıdan yaşanan gelişmeleri dikkate aldığımızda özellikle iletişim araçları konusunda çok önemli yeniliklerin artık hayatımızda yer almaya başladığını görmemteyiz. Bu anlamda da özellikle akıllı telefon teknolojileri konusunda teknoloji firmalarının artık dur durak bilmediğini görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nden dünyaya hükmedne teknoloji firması Apple bu anlamda tüm sınırları ortadan kaldıracak teknolojik gelişmeleri ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Özellikle akıllı telefon teknolojisinin ilham kaynağı olan ve her yeniliği ile teknoloji dünyasında yeni bir çağı başlatan Apple, 12 Eylül’de yeni akıllı cihazları iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’i tanıtmıştı. Büyük bir lansman ile cihazlanı tanıtan Apple, bu süreçte aynı zamanda yeni yazılım güncelleştirmesi iOS tanıtmıştı. tanıtımı yapılan iOS, 19 Eylül’de resmi olarak yayınlandı. Yayınlanan güncelleştirme iPhone 5S ve üzeri modellere gelirken, birçok yenilik bu güncelleştirme ile eklendi. Ancak kullanıcılar yeni iOS güncelleştirmesi ile beraber birçok sıkıntının da geldiğini keşfettiler.

iOS İLE BERABER GELEN SORUNLAR 

iOS kurulumu başlatan kullanıcılar, kurulum tamamlandıktan sonra teleonlarında bir güncelleştirmenin devam ettiğini fark ettiler. Bunun yanı sıra iOS’den sonra ekran görünümü ile ilgili problemlerle de karşılaşan Apple kullanıcılarının bazıları ekranlarının yarısında görüntü olmadığından şikayet ederken, iPAD kullanıcıları ise ekranı yatay çevirdiklerinde hesap makinesi gibi uygulamaların çalışmadığını fark ettiler. Bu ve bunun gibi çok sayıda sorun ile yayınlanan iOS’nin düzeltmeleri ise bu anlamda çok yakın tarihte iOS güncelleştirmesi ile düzelecek. Birçok kullanıcıdan tepki alan bu güncelleme açıkları sonrasında Apple acil olarak harekete geçerek mühendislerini devreye soktu ve yeni güncelleştirme hazırlığı başladı. Yakın tarihte yayınlanacak olan güncelleştirmede düzeltmeler gerçek olacak.

Yorum yapın