Google, Resmi Olarak HTC’yi Bünyesine Katmıştı

Photo of author

Dünya teknoloji devi Google, Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC’yi satın aldı. 1.1 milyar Dolar karşılığında satılan HTC, Google tarafından geliştirilmeye devam edecek.

Dünya üzerindeki teknoloji firmaları arasındaki rekabet son 5 yıl içerisinde çok daha ateşli bir hal aldı. Özellikle akıllı telefon pazarında yer alan firmaların karşısında yer alan Samsung ve Apple gibi devler, ezici üstünlüklerini korumak adına çok önemli çalışmalara devam ediyorlar. Bu anlamda teknoloji piyasasında bulunan akıllı firmaları güçlerini koruyabilmek adına geliştirmelere devam ederken, akıllı telefon dünyasının bir dönem yıldızlarından olan HTC kendisini Google’un güvenli kollarına bıraktı. Rekabet konusunda son dönemlerde oldukça zorluk çeken HTC’nin akıllı telefon kolu 1.1 milyar Dolar karşılığında Google’a satıldı. Tayvanlı firma resmi olarak satış sözleşmesini imzaladı.

GOOGLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’de de bir dönem ürettiği akıllı telefonlar ile yoğun bir şekilde talep gören HTC, daha sonraları çıkardığı amiral gemisi modelleri ile istediği karşılığı alamamıştı. Özellikle M9 modeli ile başlayan sarsılmalar sonrasında ilgi kaybı gören HTC, daha sonra akıllı telefon kolunu satışa çıkarabileceğini ve sanal gerçeklik çalışmalarına ağırlık verebileceğini duyurmuştu. Bu duyuru sonrasında adı Google ile birlikte anılmaya başlayan HTC, sonunda gerçekten Google’un oldu. Dünyanın en hızlı büyüyen firmaları arasında yer alan Google, sanal gerçeklik, akıllı telefon ve intenet teknolojileri konusundaki büyümelerine bu önemli adımla devam etti.

2018 yılının ilk aylarında tamamlanması beklenen anlaşma ile akıllı telefon konusunda 2018 içerisinde büyük adımlar atacağı anlaşılan Google, daha önce Pixel model akıllı telefonlarında yine HTC ile beraber çalışmıştı. HTC’nin akıllı telefon kolunun satışının tamamlanması ile beraber yaklaşık 2 bin personelin de Google’a geçeceği bilgisi paylaşıldı. Android yazılım ve akıllı telefon donanımları konusunda geliştirmeleri kararlı bir şekilde yapmak istediğini açıklayan Google ise Apple ile bu defa daha geniş bir alanda rekabet etme fırsatı yakalayabilecek.

Yorum yapın