E-Devlet ile GSM aboneliği dönemi başlıyor!

Photo of author

E-Devlet sistemine yeni bir özellik daha eklendi. Artık mobil hat almak isteyenler operatör bayisine gitmeden doğrudan E-Devlet üzerinden başvuru yaparak mobil hat alabilecekler. E-Devlet sistemine eklenen “Yeni Mobil Hat Başvuru İşlemleri” butonuna basarak mobil hat başvuru işlem basamaklarına başlayabilirsiniz. GSM Aboneliği e-Devlet’ten Nasıl Yapılır

E-devlet sistemi her geçen gün, yeni eklenen özellikler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Vatandaşların işlerini büyük ölçüde kolaylaştıran bu sisteme eklenen hat aboneliği bölümü ile artık kullanıcılar hat alma işlemlerini bu sistem üzerinden yapabilecek. Dahası operatör bayisine gidip, güvenmediği kişilere kimliklerini vermemiş olacak. Operatörler de buradan gelen başvuruları işleme koyacak. Bu özellik bugün itibariyle kullanıma sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Resmi Twitter hesabından bu konu hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Peki bu sistem nasıl işleyecek. Numara seçimi nasıl yapılacak?

Başvuru aşamasında sizlere hangi paket kapsamında hat aldığınız sorulacak. Bu aşamada seçeceğiniz paket kapsamında mobil hat başvurunuz tamamlanacak. Daha sonra istediğiniz pakete geçebileceksiniz. Başvuru aşamasında hangi numaranızı başlamasını istediğiniz rakamları seçeceksiniz. Yapılacak olan başvuru sonucunda alınacak olan hatların kapatma işlemleri de E-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Sistemde şuan sadece Türk Telekom ve Turkcell operatörleri bulunuyor. İleri zamanlarda Vodofone, PTTCELL ve BİMCELL gibi operatörlerin de sisteme dahil olması bekleniyor.

E-Devlet sistemine daha önce entegre edilen doğalgaz, su ve elektrik aboneliklerinin başlatılması uygulaması da vatandaşlara büyük kolaylık getirmişti. E-Devlet şifresi olmayan kişiler en yakın PTT ofisine giderek buradan şifrelerini almaları gerekiyor.

Unutmadan şunu da ekleyelim. Hat aboneliği başlatmak için E-Devlet’e E-İmza uygulaması ile giriş yapılması gerekiyor.

Yorum yapın