Apple Sanal Gerçekliğe Göz Kırpıyor

Photo of author

Apple Şirketinin Ceo’su Tim Cook “Sanal Gerçeklik” ile ilgili olarak Apple firmasının bu teknolojiye göz yummadığını gösteren açıklamalarda bulundu. Gelen bilgilere göre Cook yaptığı açıklamalar ile Sanal Gerçeklik alanına göz kırptı. Apple şirketinin bu alanda önemli yatırımlara girişeceği bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda bu alanda uzman iki yetkin kişiyi firma bünyesine katan Apple, geçen süre içerisinde sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik konusunda uzman kişileri bünyesine katmaya devam ediyor. Ünlü teknoloji devinin, bu alanda önde gelen şirketler arasında yer alan Magic Leap ve Oculus‘de çalışan 2 uzmanı bünyesine katması, Apple‘nin geleceğin teknolojisi olan sanal geçeklik alanına yöneldiğini gösteriyor.

Cook daha önce yaptığı açıklamalarda da belirttiği üzere sanal gerçeklik alanından öte arttırılmış gerçeklik alanında daha büyük pazar payının olduğunu belirtmişti. Cook’un bu açıklamaları gelecek yıllarda Apple’nin bu alana yöneleceğini de göstermiş oluyor. Apple bu alanda başlık üretimini yapacağı alınan bilgiler arasında olmaktadır. Kulaktan kulağa yayılan fısıltı haberlerinde Apple bünyesinde sanal gerçeklik için çalışan yüzlerce personel olduğu söylense de bu daha kanıtlanamadı. Apple‘nin şimdilik ne kadar ciddi adımlar atacağı belli olmasa da gelecek yılların revaçta teknolojilerinden birisi olan sanal ve arttırılmış gerçeklik alanlarına gözlerini yumacağını da kimse beklemiyor.

Yorum yapın