Thomas Müller: “Ceza için yeterli olan faul yok”

Photo of author

Bayern yıldızı Thomas Müller Werder Bremen’deki kupa maçındaki tartışmalı cezadan sonra “Ceza için yeterli olan faul yok” ifadelerini kullandı. Bayern Münih forvet oyuncusu Thomas Müller Werder Bremen iek yaptıkları yarı final maçının ardından söylediği fikirlerinde değişikliğe gitti.

29 yaşındaki futbolcu Facebook sayfasından yayınladığı videoda; “oyun esnada tema var gibi görünüyordu ve Oyundan benim için bir faul gibi algılanıyordu, arkadan net bir şekilde temas vardı gibi, bence de öyle olduğunu düşünüyorum” dedi. Müller, “Bu bir faul ancak bu ceza için yeterli olan bir faul değildi” dedi. Çarşamba akşamında Bayern Münih, Bremen’de 3-2 kazandı. Zaferin sonucunda faul pozisyonu en çok konuşulan konu oldu. Werder Bremen defans oyuncusu Münihli oyuncu Kingsley Coman’a hafifçe müdahalede bulundu. Ardından forvet yere düştü. Hakem Daniel Siebert pozisyon sonucunda yardımcıları ile konuşarak karar aldı. Kararın ardından Bayern forvet oyuncusu Robert Lewandowski penaltıyı gole çevirdi.

Hakemin video hakeme başvurmaması ise tartışma konusu oldu. Video Asistanı Robert Kampka ise hakemin doğru karar verdiği yönünde görüş bildirdi. Video hakeminin başkanı Jochen Drees, orta hakem ile video hakem arasında iletişim hatası olduğunu kabul etti. Maçın ardından Müller hakem Siebert’in penaltı kararını değerlendirerek, kararın doğru olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yorum yapın