Müslüman olduklarını düşünerek arabasıyla yayalara çarptı

Photo of author

ABD’de bir sürücü aracıyla yaya geçidinden geçen vatandaşlara Müslüman oldukları düşüncesiyle çarptı.

Kaliforniya bir Amerikalı vatandaş yaya geçidinden geçen 8 yaş grubu öğrenci topluluğuna çarptı. Yerel yetkililer kaza ile ilgili olarak sürücünün ifadelerine göre Müslüman oldukları gerekçesi ile aracını yayalara sürdüğünü söyledi. 34 yaşındaki Isaiah Joel Peoples arabasını bilerek yayalara doğru sürdükten sonra 13 yaşındaki bir kız çocuğu da olmak üzere 8 kişiyi cinayete teşebbüsle yargılanmaya başladı. Yerel haber ajanslarına göre 13 yaşındaki kız ağır yaralandı ve şuan komada yaşam mücadelesi veriyor. Kazada yaralanan diğer 3 kişi ise çeşitli yerlerindeki kırıklar sebebiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Santa Clara Bölge Başsavcısı yardımcısı Jay Boyarsky suçlamalar nedeniyle nefret suçu ve cinayete teşebbüs nedeniyle kazayı yapan adamın yargılanacağını belirtti. Savcı yardımcısı, yayalar içerisinde bulunanlardan dini ve ırkı nedeniyle hedef olduğu yönünde ciddi kanıtlar olduğunu söyledi. Sunnyvale Kamu Güvenliği Dairesi şefi Phan Ngo, kazayı yapan aracın sahibinin pişmanlık duymadığını ifade ettiğini bildirdi. Twitter’dan “Mağdurları ırklarına ve Müslümanlar oldukları nedeniyle hedef aldı. Farklı topluluklara destek olacağız” dedi. Tanık olarak ifade veren Don Draper, kazadan sonra kazanın ardından şoförün “Teşekkürler, İsa. Teşekkürler İsa” şeklinde mırıldandığını söyledi.

FBI’a göre 2017 yılında ABD’de nefret suçlarının yüzde 17 seviyesinde artış meydana geldi. Kayıtlara göre ülkede 7175 belgelenmiş nefret suçu meydana geldi. Güney Yoksulluk Yasası Merkezi (SPLC), Başkan Donald Trump’ın seçimi kazanmasının ardından Kasım 2016’dan 2018 yılına kadar aktif nefret grubu sayılarının önemli derecede arttığını ifade ediyor.

Yorum yapın