Kanserden Korunmak için Beyaz Çay

Photo of author

Uzmanlar beyaz çay ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, Beyaz Çay’ın protein açısından zengin olduğunu belirtiyor. Beyaz Çay, çay bitkisinin daha tomurcuk halindeyken en genç yapraklardan üretildiği belirtiliyor. Doğrudan güneş ışığı ile kurutuluyor.

Beyaz Çay‘ı diğer normal çaylarla kıyaslandığında formantasyon işlemine maruz kalmadığı belirtiliyor. Güneş ışığında kurutularak elde ediliyor. Bu çayı tüketmenin oldukça faydaları bulunmaktadır. İnsan vücudunda bulunan yağların parçalanmasını kolaylaştırır. Vücudun antioksidan seviyesini arttırmaktadır. Kansere karşı etkili olan beyaz çay, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemektedir.

beyaz çay

Uzmanlar yaptıkları araştırmalara göre Beyaz Çay’ın kolon kanserine iyi geldiğini açıklamışlardır. Günümüzde en çok tüketilen çaylardan olan yeşil çaya göre kanda bulunan kolesterol seviyesini daha hızlı düşürmektedir. Bu nedenle kolon kanserine iyi geldiği söylenilmektedir.  Sağlıklı bireylerin beyaz çay tüketmeleri tavsiye edilmektedir. İnsan vücudunda iyi kolesterol seviyesini arttırırken, kötü kolesterol seviyesini ise azaltmaktadır. Uzmanların tavsiyelerine göre beyaz çay mutlaka tüketilmesi gereken bir çaydır ve günde 2 fincan tüketilmesi önerilmektedir. Beyaz çayın üretimi diğer çaylara oranla daha zor ve maliyetli olduğundan, birim fiyatı diğer çaylara göre daha pahalıdır. Fakat beyaz çayın çok faydalı olduğu düşünülürse mutlaka aralıklarla tüketilmelidir.

Beyaz çayın çeşitli türleri ve vardır ve bu türler üretildikleri yerlere göre ayrılmaktadır. “gümüş iğne – silver needle” en kaliteli beyaz çaydır. Bu çay Çin’deki Fujian bölgesinde yetiştirilmektedir. Beyaz çay denilmesinin nedeni ise yapraklarının beyaz olmasındandır. Beyaz çay aynı diğer çaylar gibi toplansa da tomurcuklar daha yaprak olarak açmadan toplanarak elde edilmektedir. Tomurcukların bazıları altın rengine benzerken, bazıları da gümüş rengine benzemektedir. İllaki tomurcuktan olacak diye bir şart bulunmamaktadır. Aynı zamanda bir yapraktan ve bir tomurcuktan olacağı gibi iki buçuk yapraktan da olabilir.

Yorum yapın