Etiyopya iftar ve Sahur Sevinci

Photo of author

Uluslararası bir dernek tarafından Etiyopya’da Ramazan boyunca yardım amaçlı iftar ve sahur programları düzenleyecek. Fakirlikle boğuşan halka her gün iftar ve sahurda yemek dağıtılarak, bir nebze olsun yardım etmek isteyenler de bu hayra ortak olabiliyor.

Bildiğiniz üzere Habeşiştan’ın en yoksul bölgelerinden biri olan Etiyopya’da halk açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Müslüman olan ülkede Ramazan ayının başlaması ile yardım kampanyaları başladı. Bu noktada Uluslararası bir dernek, Ramazan ayında her gün halka iftar ve sahur yemekleri dağıtacak. 2 öğün olarak verilecek olan yemeklerde öncelik yetimlere verilecek.

Dernek resmi sitesinden de açıklama yaparak bu hayra ortak olmak isteyenlerin desteklerini beklediklerini söyledi. Dernek yaptığı açıklamada aşevinde günde yaklaşık 1500 kişiye yemek çıkardıklarını belirterek, günlük sahur ve iftar masrafının 8 TL olduğunu aylık olarak da 240 TL’ye tekabül ettiğini belirtti. Ayrıca erzak yardımlarının da olacağını belirten dernek, erzak maliyetinin ise 120 TL olacağını söyledi.

Söz konusu derneğe yardım etmek isteyenler Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği şekliden arama yaparak dernek bilgilerine ulaşabilir.

Yorum yapın