Donald Trump Özel Yetkili Savcıdan Tırstı!

Photo of author

Donald Trump başkan oldu olmasına ama halen seçim tartışılır şekilde gündemde konuşulmaya devam ediyor. Alınan bilgilere göre soruşturmaya atanan ve özel yetkili savcı olan Robert Mueller atandıktan sonra Donald Trump’ın korkusunun iyice arttığı dedikoduları yayılıyor.

Bilindiği üzere seçimlerin ardından soruşturma açılmış ve Rusya’nın seçimleri etkilediği iddiaları ortaya atılmıştı. O dönemde soruşturma açıldı. Donald Trump Başkan seçildi ama soruşturma yakasını bir türlü bırakmadı. Şimdi de özel yetkili savcı ile başı dertte olduğu konuşuluyor. Gelen iddialara soruşturma savcısı olarak Robert Mueller görevlendirildikten sonra Donal Trump başkanlığımın sonu geldi eyvah benzerinde konuşmalar yapmış. Yeni savcı göreve geldikten sonra Adalet Bakanlığının resmi internet sitesinden soruşturma kamuoyuna açılarak yayınlanmıştı. Bus avcı ile birlikte bu soruşturmanın yıllar boyunca süreceği ve Trump’ın peşini bırakmayacağı iddia ediliyor.

Adalet Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan soruşturma dosyalarına göre Trump’ın Rusya soruşturmasını etkilemek adına girişimlerde bulunsa da çevresindeki yetkililer bu duruma engel olduğu ve bu nedenle adaleti engelleme suçunun gerçekleşmediği vurgulanıyor.

Bu iddialar amerikan medyasında sıkça dile getiriliyor. ABD Adalet Bakanı William Barr bu konu hakkında da açıklama yapmak durumunda kaldı. Barr yaptığı açıklamada, yayınlanan soruşturma dosyalarında Ruslar ile Trump arasında herhangi bir işbirliği olduğu yönünde bir delil olmadığının görüldüğünü söyledi.

Görülen o ki bu konu Amerikan medyasını daha uzun süre meşgul edecek.

Yorum yapın