Meyve ve Sebzede Abartılı Fiyatlar Ramazan Ayında devam etmeyecek

Photo of author

Dolar kurunda meydana gelen yükseliş bir çok sektörde zam için bir bahane haline gelmişti. Bu sektörlerden birisi de herkesin cebine bir türlü dokunan hal meyve ve sebze fiyatları olmuştu. Hal böyle iken halkın tepkisi yükselmiş ve bunun karşılığında Belediyeler tarafından tanzim satış noktaları kurularak daha ucuza sebze meyve satışı gerçekleştirilmişti. Gelinen son noktada ise Tanzim satışları süresini doldurdu. Artık tanzim satış noktaları hizmet vermiyor.

Tanzim satışları ile birlikte meyve ve sebze fiyatları marketlerde de düşmeye başlamış ve bu sayede etkisini olumlu yönde göstermişti. Tabi bu halkın memnuniyet duymasına sebep olmuştu. Ülkemizde üretilen soğan ve patates bile büyük miktarda zam görmüş ve aşırı fiyatlara satılmaya başlanmıştı. Soğan ve patates konusunda stokçular etkisini göstermiş ve ellerinde olduğu halde depolardan bu ürünleri çıkarmayarak fiyat artışlarında etkili olmuştu.

Yerel seçimlerden sonra sebze ve meyve fiyatlarında meydana gelmesi beklenen indirim gerçekleşmedi aksine fiyat artışları devam etmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu durum nedeniyle açıklama yaparak, fahiş fiyat artışlarına göz yummayacaklarını söyleyerek, ceza kesileceğini ve kestiklerini işaret etti. Gelinen noktada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyon verilerinin beklenenden daha aşağı olacağını söylemesi, sebze ve meyve fiyatlarının da artmayacağı anlamına gelmekteydi. Bu sürecin en az zararla ve kayıpla atlatılması için herkesin elinden geleni yapması gerekirken, stokçular yine iş başındaydı. Bakalım önümüzdeki günlerde hal fiyatları nasıl hareket edecek.

Yorum yapın