Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) giriş belgesi yayınlandı

Photo of author

Doktor adaylarının gireceği sınav olan İlkbahar Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile Tıp doktorlarının gireceği seviye tespit sınavı olan (STS)’ye girecek olan adaylar için giriş belgeleri ÖSYM‘nin internet sitesinden yayınlandı.

TUS‘a ilkbahar dönemi sınavı 16 nisan 2017 tarihinde yapılacak. Adayların sınava girebilmeleri için ÖSYM internet sitesinden kullanıcı adı ve şifre bilgilerini tanımlayarak sınava giriş belgelerini (TUS giriş belgesi) almaları gerekiyor. Sınava sayılı günler kala doktor adaylarında heyecan tavan yapmış durumda. Sınava katılacak adaylar sınav saatinden önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekiyor. Sınav sabah saat 10:00‘da başlayacak. Adayların giriş belgesinde yazan uyarıları dikkatle okumaları ve bu uyarılara uymaları gerekiyor.

Sınav saatinden önce belirlenen süreden önce sınav yerine ulaşmış olmaları gereken adaylar, gerekli olan süreden daha geç sınav yerine ulaşırlarsa sınava alınmayacaklar. Bu nedenle giriş belgesinde yazan uyarılarda belirtilen sürelere adayların uyması gerekiyor.

Bir diğer husus ile klinik bilimleri testinin öğleden sonra 14:30’da yapılacağı şeklinde adayların karşısına çıkıyor. Adayların bu sınava da giriş belgesinde belirtilen süreden önce sınav binasına girmiş olmaları gerekiyor. TUS’a girecek doktor adayları https://ais.osym.gov.tr adresine girdikten sonra T.C. numaraları ve şifreleri ile kişisel hesaplarına girerek giriş belgelerini edinmeleri gerekiyor. ÖSYM’nin yaptığı habere göre öğrencilerin sınav saatinden en az 15 dakika öncesinde sınav binalarına girmeleri gerekiyor. Bu saati geciktiren adayların sınava alınmayacakları konusunda özellikle adaylar uyarılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan üniversite sınavlarında bu konuda oldukça fazla mağdur öğrencinin bulunması ÖSYM’yi harekete geçirdi. Yapılan duyuruda adayların sürelere uymalarına dikkat etmeleri hususu üzerinde durulması dikkat çekti.

Yorum yapın