TCDD Hızlı Tren Raylarına ilaçlama

Photo of author

Türkiye‘nin en gözde toplu taşıma araçlarından olan hızlı tren raylarında yetkililer tarafından bakım yapılacağı ve bu sırada vatandaşların bakım alanlarına 10 metreden fazla yaklaşmamaları yönünde Ankara Valiliği tarafından bir duyuru yapıldı.

Alınan bilgilere göre Ankara‘dan Türkiye’nin dört bir yanına sefer düzenleyen hızlı trenlerin üzerinde gittiği raylar bakıma alınacak. Yıllık periyodik olarak gerçekleştirildiği ifade edilen bu bakım çalışmaları nedeniyle vatandaşların bir dizi kurallara uyması istendi. Ankara’dan Eskişehir‘e ve Konya‘ya hareket eden hızlı trenlerin ilk kalkış noktası olan Ankara’da vatandaşların bu uyarıya kulak asmaları gerektiği ifade edildi. Rayların temizliğini korumak ve bakım yapmak için özel bir tren raylardan hareket edecek ve gerekli ilaçlamaları yapacak bu sayede raylarda kendiliğinden yetişen otları ve yabancı maddeleri uzaklaştıracak.

Söz konusu ilaçlamada kullanılan madde kimyasal bir madde olmasından çevreye zararı olacaktır. Bu zararı en aza indirebilmek ve  koruyabilmek için gerekli olan tedbirler yetkililerce alınmıştır. Fakat ilaçlamanın ardından hattın 7 gün boyunca yanına yaklaşılması risk teşkil edeceğinden vatandaşların bu kurallara uymaları önem arz etmektedir.

Söz konusu ilaçlama faaliyetlerinin hangi saatler arasında hangi konumda yapılacağı TCDD’nin resmi internet sitesinde yer almaktadır. Gerekli bilgiler için Tıklayınız.

Yorum yapın