Ankara’da istihdam verileri açıklandı

Photo of author

İstihdamda yapılan seferberlik devam ederken 2017 yılının ilk 3 ayında Ankara’da ne kadar istihdam olduğu Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından açıklanan verilerle belirlenmiş oldu.

Alınan verilere göre Ankara’da bu 3 ayda 29.346 istihdam sağlandı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye genelinde istihdam seferberliği başlatmış ve bir çok şirket bu seferberliğe uyarak işçi alımı yapmıştı. Bu seferberlik yavaş yavaş verimini göstermeye başladı. Ortaya çıkan istihdam verilerinden Ankara’da payını alırken, üç aylık veriler yüzleri güldürdü. ATO Başkanı yaptığı açıklamada bu seferberlik için gerekli desteği gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

Ankara Artı istihdamda 3. oldu.

ATO Başkanı Baran yaptığı açıklamada, gelen verilere göre Ankara’nın artı ilave istihdam sayısı açısından Türkiye’de İstanbul ve Antalya’nın ardından üçüncü sırada yer aldığını belirtti. Baran, bunu da yeterli bulmadıklarını belirterek, en çok artı ilave istihdam yapan şehir olmak istediklerini belirtti. Açıklamada, toplam istihdam arasında Ankara’nın sağladığı ek ya da başka deyişle artı istihdamın yüzde 6 dolaylarında olduğunu belirten BARAN, gerekli bilgileri üyelere anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorum yapın