Sokakta Kurban kesmenin cezası Çevre Şehircilik Bakanlığınca Belirlendi

Photo of author

2020 Kurban Bayramı yaklaştı. Tabi kurban kesim alanları da bir bir düzenleniyor. Fakat her yıl olduğu gibi bu yıl da sokakta kurban kesecek vatandaşlar muhakkak olacak. Sokakta kurban kesmenin cezası bulunuyor. Çevre kirliliğine sebep olanlara bu ceza kesilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sokakta kurban kesene kesilecek cezayı belirledi. Kurban kesiminin müsait olmadığı yerlerde kurban kesmenin cezası 2199 TL olarak belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sokakta kurban kesimine ilişkin açıklama yayınladı. Yapılan açıklamaya göre kurban bayramı boyunca çevre kirliliğini ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara karşı gerekli tedbirler alınıyor. Belirlenen ekipler bayram boyunca gezecek ve denetimlerini artıracak. Bakanlık ayrıca bu onuda vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi. Sokakta ve umuma açık yerlerde kurban keserek çevreyi kirletenler hakkında Alo 181 nolu telefonun aranmasını talep etti.

Kurban kesimi belediyelerce belirlenen ve özel olarak ayrılan alanlarda yapılacak. Burada biriken atıklar ise yine belediye yetkililerince toplanacak ve bu sayede çevre kirliliği önlenmiş olacak. Bu alanlar dışında kurban satışı yapana ve kurban kesene ise idari para cezası uygulanacak. Çevre kanununa göre bu tür alanlarda kurban kesenlere ise 203 TL idari para cezası kesilecek. İşletmelere ise daha büyük bir yaptırım uygulanacak. Kanuna göre, kesim yerinde kurallara uymayarak atıkları toprağa gömen işletmelere 88.499,00.-TL ceza kesilecek.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olarak kurbanlarını toplu kesim alanlarında kesmeleri ve çevreyi kirletmemeleri için büyük dikkat göstermeleri önem arzediyor. Müslümana yaraşır bir kurban kesimi için vatandaşların belirtilen kurallara uymaları gerekiyor.

Yorum yapın