Kurban Keserken okunacak dualar neler?

Photo of author

Kurban bayramına çok az bir süre kaldı. Bilinçli bir kurban kesimi kurbanın kabulü için önemlidir. Kurbanı kesen kişinin belli konuları bilmesi gerekmektedir. Bu yüzden daha öncesinde araştırma yapıp hangi dua ve surelerin okunduğunu bilmeli ve nasıl kesileceği hakkında genel bilgilere sahip olması gerekmektedir. Kurban kesme işlemini her vatandaş yapamaz. Bu konuda daha önce tecrübesi ve bilgisi olan kişiler kurban kesmektedir. Ayrıca kurban kesimi için dinen uygulanması gereken bazı kurallar da mevcuttur. Bu kuralları uygulayarak kurban kesmek kurbanın kabul olması için önem arzediyor. İşte bu noktada kurban kesecek kişiler bizzat kendileri biliyorsa kendileri eğer bilmiyorsa bu konuda uzmanlaşmış kişilere kurbanını kestiriyor. Kurban keserken ise söylenmesi gereken bazı ayet ve dualar bulunuyor.

Kurban kesimi sırasında hayvan kıbleye döndürülür. Daha sonra 3 kez şu söz söylenir:

Üç defa “Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illellâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhilhamd” diye tekbir alınır ve şöyle niyet edilir:

Anlamı: “Yâ Rabbi! Şu vücûdum sana karşı o kadar hata o kadar isyân etti ki affedilebilmem için bu vücûdu sana kurban etmem icabediyor Fakat sen şerîatınla insan kurban etmeyi haram kıldığından vücûduma bedel olarak bu hayvanı kesiyorum kabul eyle Yâ Rabbi Bismillâhi Allâhü ekber” deyip kurban kesilir.

Kurban Keserken Şu Dua Okunmalıdır:

‘Allahümme hâzâ minke ve leke inne salâtî ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn Allahümme tekabbel min fülân bin fülân” duası okunmalıdır.

Kurban Keserken Ne Denir, kurban kesimi sırasında ne söylenir hangi dua okunur ve nasıl niyet edilir.

Yorum yapın