DHBT ne zaman yapılacak? Başvuruları ne zaman başlayacak?

Photo of author

2020 yılında yeterlilik sınavı olacak mı Koronavirüs nedeniyle sınav ertelendi mi? Ertelenmedi ise hangi tarihte yapılacak? 2020 DHBT başvuru tarihi ne zaman? Son yapılan sınavda 68.750 puan aldım bir soruyla kaçırdım bu sefer inşallah kazanırım herkesin duasına ihtiyacım var Allah herkese yardım etsin.

KPSS ile birlikte yapılan ve imamhatip mezunu ile Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyenlerin girdiği bir sınav olan DHBT ÖSYM’nin sınav takvimine göre 26 Aralık 2020 tarihinde yapılacaktır. Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle ÖSYM sınav takvimlerinde değişikliğe gitti. Fakat DHBT için açıklanan sınav takviminde şimdilik bir değişiklik görünmüyor.

2020 yılında ypaılacak olan DHBT ile ilgili merak edilen herşeyi buradan sizlerle paylaşıyoruz.

Dhbt Sınavına Kimler Katılacak? Kimler bu sınava girebilir?

DHBT-1 ve DHBT-2 sınavlarına İmamhatip liseleri ortaöğretim mezunları, İmamhatip lisesi mezunları ile son sınıf öğrencileri, önlisans mezunları ile son sınıfta okuyanlar, lisans mezunları ile yine son sınıf lisansda okuyanlar bu sınava girebilecekler.

DHBT kaç yılda bir yapılır?

2 yılda bir yapılır. Bu nedenle girecek adayların başvuru sürelerini kaçırmamaları önem arzeder.

DHBT’nin tarihi nedir ilk sınav ne zaman yapılmıştır?

Yeterlilik sınavı altında ilk defa 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılmış ve günümüze kadar gelerek Din Hizmetleri Alan Bilgisi adını almıştır.

DHBT sınavında kaç soru sorulacak?

DHBT sınavı DHBT-1 ve DHBT-2 sınavlarından oluşmakta olup her bir sınavda 20 adet soru olmak üzere toplamda 40 soru adaylara sorulacaktır. Test usulü olan bu 40 soruda 5 adet cevap şıkkı yer alacaktır. DHBT-1’de temel düzeyde sorular sorulurken DHBT’ye giren bütün adayların çözeceği bir test olacaktır. DHBT-2’de ise ortaöğretim, İHLi önlisans veya lisans düzeyine göre sorulardan oluşacaktır.

Hem DHBT-1 hem de DHBT-2’ye girmek zorunlu mu?

Sınava katılan her aday iki sınava da girmek zorundadır. Nihayetinde DHBT-1 temel düzeyde ve her seviyedeki adayların ortak gireceği sınav olacaktır. DHBT-2 ise her adayın kendi düzeyine göre karşılacağı bir sınav olacaktır.

DHBT’de hangi konulardan sorular sorulacak?

DHBT-1 Konu başlıkları şunlardır:

  1. İslam İnanç Esasları
  2. İslam İbadet Esasları
  3. Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)
  4. Siyer
  5. İslam Ahlakı

DHBT-2 sınavına katılan adaylara ise öğrenim düzeylerine göre soru sorulacak. Örneğin Lisans düzeyinde sınava katılacak olan İlahiyat Fakültelerinin müfretatına göre sorularla karşılaşacak. İHL mezunu bir aday ise İHL’de bulunan müfredata göre sorularla karşılaşacak.

DHBT-2 Konu başlıkları

  1. Tefsir
  2. Fıkıh
  3. Hadis
  4. Akaid & Kelam
  5. İslam Tarihi
  6. Dinler ve Mezhepler Tarihi
  7. Dini Hitabet

DHBT SINAV BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Sınava girmek isteyen adayların başvuruları ÖSYM tarafından 06.11.2020 – 16.11.2020 tarihleri arasında alınacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

27.01.2021 tarihinde açıklanacak.

Arkadaşlar, çok sık soru geliyor bu konuda. Fakat kesin olan bir şey var. O da olup olmayacağını kimsenin daha bilmediği. Evet kimse bilemez. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda daha açıklama yapmadı.

Fakat söylentilere bakacak olursak. Sınavın olacağını söyleyen de var, olmayacağını söyleyen de var. Kısacası kimse daha bir şey bilmiyor. Bu sayfayı bu konuyu sürekli takip edin. Gelişmeleri ben buradan aktaracağım.

Yorum yapın