New York Belediyesi gökdelenleri yasaklıyor

Photo of author

New York şehrinde bulunan gökdelenlerin cepheleri camlardan oluşuyor. Bu duruma dikkat çeken New York bedeliye başkanı Blasio, bu durumun iklimi etkilediği ve yasaklanması gerektiğini açıkladı.

Belediye başkanının hedefinde gelecekte yapılacak binaların yeni çıkarılacak yönetmeliğe göre yapılması ve iklim değişikliğine engel olunması bulunuyor. Başkan ayrıca şuan bulunan camların enerji kayıplarının fazla olduğunu belirterek sera gazı üretiminin de sebebinin bu camlar olduğuna dikkat çekti. Belediye başkanı yakında gökdelenlerin inşaatını yasaklayan yasa tasarısını sunacaklarını söyledi.

Belediye başkanı şirketlere de tavsiyelerde bulunarak, şirketlerin artık dünyaya ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bina inşaa etmesini tavsiye etti.

Yeni yayınlanacak enerji kriterlerinin 2250 metre kare boyutundan düşük binalar için de geçerli olması gerektiğini belirten Başkan, New York’ta bu durumda yaklaşık 50 bin yapının bulunduğunu açıkladı. Sera gazlarının dünyamıza zararını azaltmak için bu kurallara uymayanlara caydırıcı ceza verilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca şehre daha fazla zarar vermemek için çok geçmeden harekete geçilmesi gerektiğini söyleyerek, 2030 yılına kadar sera gazı salınımının yüzde 30 azaltılmasının hedefleri olduğunu belirtti.

Yorum yapın