Sri Lanka’da otel patronu: “Kolay bir hedef olduk”

Photo of author

Sri Lanka‘da meydana gelen patlamanın ardından otel patronu medyaya konuştu. Patlamalardan bir tanesi de otel zincirlerinden bir tanesinde gerçekleşmişti. Aynı zamanda bir tatil ülkesi olan Sri Lanka’da Shiromal Cooray açıklamalarda bulundu.

Otel sahibi verdiği bilgilere göre saldırıya uğrayan üç otelden şuan ikisinin kapalı olduğu vurgulandı. Bir otel ise saldırının izlerini sildikten sonra açıldı ve rezervasyonları kabul etmeye başladı. Shiromal Cooray’in anlattığına göre saldırı yapılan binaların yeniden inşası için zamana ihtiyaç var ve ordu sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini hatırlatarak durumun kontrol altında bulunduğundan emin olduğunu söyledi. Şuan otelde bulunan konukların panik içerisinde olmadığını, otelde normal servislerin devam ettiğini, çalışanların ruh halinin ise yerinde olduğunu söyledi.

Şuan bulunduğunuz durumdan korkmuyorsunuz sorusuna ise Shiromal Cooray şöyle yanıt verdi:”Korkmuyorum, biz zaten 30 yıldan beri bu gibi kötü durumlarla karşılaştık, Sri Lanka’da bulunan Müslümanlar ile uyumlu şekilde yaşıyoruz, saldırganların uluslararası ağlarla ilgili ve küçük bir gurup olduğunu biliyoruz.” şeklinde sözlerine devam etti.

Sri Lanka’da turizm açısından konuşuan Cooray, belki de gelişen turizm nedeniyle ülkenin hedef olduğunu düşündüğünü belirtti. İç savaş sırasında çok sıkı olan güvenlik uygulamalarının gevşetilmesini fırsat bildiklerini de söyleyen Cooray, “gerçekten kolay bir hedef olduk” diye sözlerine ekleme yaptı.

Sri Lanka’da turistlerin sayısının son 10 yılda 5 kar arttığının hatırlatılması üzerine, Cooray 30 yıllık iç savaş döneminde hiç bir turistin ölmediğini hatırlattı. 30 yıllık sürecin çok zor olduğunu söyleyen Cooray, bu dönemin ardından otel sayısını artırdıklarını belirtti. Tur operatörlerinin en zor dönemlerde bile Sri Lanka’ya tur düzenlediklerini söyleyen Cooray, operatörlere çok şey borçlu olduklarını ve şimdi de yanımızda olacaklarından emin olduklarını bildiklerini söyledi.

Yorum yapın