Miraç Kandili bütün yurtta sevinçle karşılandı

Photo of author

23 Nisan günü ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olduğu gibi aynı zamanda Müslümanlar için de kutsal ve önemli bir gün olarak tarihe geçti. Miraç kandili bu yıl 23 nisan akşamına denk geldi. Bütün ülkede Müslümanlar camiye akın ederek bu özel ve mübarek günü karşıladı.

Bu özel akşamda bir çok Müslüman merkezi camilere akın etti. Ankara’da Kocatepe ve Hacı Bayram camii dolup taşarken, İstanbul’da ise Eyüp, Sultan Ahmet camii insan akınıyla doldu taştı. Ayrıca bütün camilerde Miraç kandiline özel programlar düzenlendi dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir çok etkinlik organize edildi. Bu vesile ile bütün camiler doldu taştı. Yatsı namazlarında insanlar camilere akın etti. İçerisinde bulunduğumuz üç aylar bir çok mübarek günü içerisinde barındırmakla birlikte bugün Miraç kandilini idrak ettiğimiz mübarek gün bütün müslümanlarca sevinçle karşılandı.

Hiç şüphe yok ki bazı kişiler de camiye gidemedi, sadece evinde yaptığı ibadetler ile bu geceyi idrak etmeye çalıştı. Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç kandili bu yıl 23 Nisan Pazar gününe denk geldi.

Bu gecenin Anlam ve Önemi Nedir?

Miraç gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Miraça yükselmiştir. Bu gecede 5 vakit namaz farz oldu. Miraç gecesinde bize müjdelenen hususlardan birisi beş vakit namaz oldu. Bu mübarek günde milyonlar camilere akın ederek ibadetlerini gerçekleştirdi. Genellikle müslümanlar olarak bu geceleri ibadetle geçirmeyi tercih eder, idrak etmeye çalışır ve bu özel günleri hayatımızda yılda bir kez karşılaştığımızdan önem veririz. Tüm müslümanların Miraç kandili mübarek olsun!

Yorum yapın