19 haziran Ankara iftar ve sahur vakti bugün saat kaçta

Photo of author

Ramazan ayının yaklaşık üçte birini geride bırakırken, başkent Ankara‘da Ramazan heyecanı bütün hızıyla devam ediyor. Her gün işlerinden çıkan vatandaşlar bu akşam orucumu saat kaçta açacağım diye merak ediyor ve telefonlarında ya da ceplerinde bulunan imsakiyeler yardımıyla iftar saatini kaçta olduğunu kolaylıkla öğrenebiliyor.

Ülkemizin başkentinin Ankara olması ve milyonlarca insanın yaşadığı illerimizden biri olan başkentte imsak (sahur) ve iftar vakitleri milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Öncelikle herkesin tuttuğu orucun Allah’ın kabul etmesi duasıyla sözlerimize başlıyoruz. Elektronik ortamda yüzlerce araçtan öğrenebileceğiniz bu vakitleri aslında yanlış da öğrenebilirsiniz. Çünkü karşılaştığınız ve gördüğünüz imsakiyelerde bazıları yanlış olabilir. Bu sebeple güvenilir kaynaklar aracılığı ile namaz vakitlerini öğrenerek ona göre hareket etmeniz sizlerin yararına olacaktır. En güvenilir kaynak bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı namaz vakitleridir. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanarak yayına sokulan Ramazana özel sayfaya https://ramazan.diyanet.gov.tr/ adresinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Burada üst menüde yer alan imsakiye kategorisinden tüm dünyada ve Türkiye’de bulunan şehirlerin namaz saatlerini güvenilir bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ayrıca sayfa sayesinde çeşitli videolara bakabilir, hutbe ve vaazlara ulaşabilir, Ramazan ayına özel çeşitli kitap ve dergileri okuyabilirsiniz.

Sayfanın girişinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ‘in mesajı ile karşılaşılan site milyonlara hizmet vermek için yayın hayatına devam ediyor. Aynı şekilde Ramazan için Diyanet tarafından hazırlanmış olan ve telefon platformlarında çalışacak Android ve İOS ramazan özel uygulaması sayesinde istediğiniz zaman cep telefonlarınızı aracılığı ile bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Ramazanla ilgili tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bu uygulamaları, uygulama marketleri sayesinde istediğiniz zamanda indirebilirsiniz. Ramazan ayında insanlara güzel bir rehber olması amacıyla hazırlanmış olan bu uygulama ve sayfa ramazan ayı boyunca sıklıkla güncellenerek hizmet vermeye devam ediyor.

Diyanet’in vatandaşlara sunmuş olduğu ve hizmet sayesinde her gün, herkes ve her an diyanetçe yayınlanan imsakiye’ye göz atabilir ve orucunuzu ne zaman açacağınızı öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın