MEB açıkladı: AÖL sonuçları 30 nisanda Açıklanacak!

Photo of author

6-7 nisan tarihinde yapılan Açık Lise sınav sonuçlarına ilişkin merak edilen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geldi. Öğrencilerin en çok merak ettiği husus olan sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 30 Nisan olarak belirlendi.

Liseyi açıktan okuyan öğrenciler 2. döneme şuan devam ediyor. 2. dönem sınavları ise nisan ayında gerçekleşti. MEB’in düzenlemiş olduğu sınav hakkında detaylı açıklamaları yine MEB yaptı. Sınav ile ilgili olarak en çok beklenen sorunun cevabı ise 30 nisan oldu. Yapılan resmi takvim açıklamalarında bu şekilde detaya yer verildi.

Peki öğrenciler AÖL sonuçlarını nasıl öğrenecek?

Öncelikli olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

AÖL Sonuçları

Açılacak olan sayfada sizden bazı bilgiler istenecek. Bu bilgiler arasında yer alan “Güvenlik Kodu, Öğrenci Numarası ve Şifre” bilgilerini eksiksiz ve doğru şekilde doldurunuz. Eğer “beni hatırla” kutucuğuna tıklarsanız her girdiğinizde bu bilgileri girmek zorunda kalmazsınız. Kendi bilgisayarınızdan girmiyorsanız o kutucuğu işaretlemeyin.

Yeni açıklanan takvime göre yeni dönemde AÖL kayıt yapmak isteyen öğrenciler 2-14 mayıs tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrenciler eğitimlerine devam ettirebilmek için kayıt yenilemesi gerekiyor. Bu işlem ise Açık Lise Müdürlüklerince yapılıyor. Toplam 3 dönemden oluşan sınıfların 3. dönem kayıtları ise yukarıda belirtilen tarihler arasında yapılacak. Ders seçme ekranı 2 mayısta açılacak.

Yeni takvime göre bir sonraki sınava nerede gireceğiniz 3 Temmuzda açıklanacak. Üçüncü sınavlar ise 6-7 temmuz tarihlerinde yapılacak. Sonuçları ise 1 Ağustosta açıklanacak.

Yorum yapın