E okul yazılılar açıklandı öğrenciler dikkat!

Photo of author

Eğitim öğretim döneminin 2. döneminde sınavlar başladı. Sınavların ardından da E okul sistemi her zamanki velilerin en büyük yardımcısı olmayı başardı. Öğrencilerin sınavlardan ne kadar iyi not aldıklarını bu sistem sayesinde gören veliler durumdan oldukça memnun görünüyor.

2. dönem açılalı bir kaç hafta olmuşken, sınavlar da başlıyor. Bilindiği üzere bir çok okulda her dönem bütün derslerden 2 sınav yapılabilmektedir. İşte bu sınavlardan ilki bir çok okulda yapıldı. Veliler ve öğrenciler heyecanla sınav sonuçlarını beklerken, bildiğiniz gibi sonuçlar E okul not açıklama sistemi üzerinden öğrencilere ve velilere ulaştırılıyor. Sınavlardan alınan puanlar öğrencinin öğrenim hayatı boyunca eğitim alacağı okulu belirleyebiliyor. Bu nedenle sınavlardan alınan başarılı sonuçlar öğrencinin gelecek yıllarda daha başarılı bir okulda okumasına vesile olabiliyor.

Bu sistem üzerinden ayrıca devamsızlık ilgisi de veliler tarafından şeffaf olarak görülebilmektedir. Sabah okula gitmek üzere evden çıkan bir öğrenci, ailesinden habersiz okula gitmez ve başka bir yere intikal ederse, okul yoklamasında devamsızlığı not edildiğinden, öğretmenler tarafından bu durum E Okul sistemine girişi yapılır. Bu andan sonra ise Veliye giden otomatik uyarı sayesinde, Veli, velisi olduğu öğrencinin o gün okula gitmediğini kolaylıkla anlayabiliyor.

Teknolojinin ve bununla doğru orantılı olarak mobil dünyanın oldukça gelişmesi sonucunda E okul mobil uygulaması da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzmanlarca tasarlanıp kodlanarak hizmete açılmıştır. Bu sayede öğrenciler ve veliler nerede olursa olsun, sadece bir internet bağlantısı yardımıyla mobil telefonlarına yüklemiş oldukları uygulama sayesinde not bilgilerine ulaşabiliyor. Bütün bu hizmetler sayesinde veli ve öğrenci bilgilendirilmiş oluyor. Sistemin adı da E okul beli bilgilendirme sistemi olarak anılmaya devam ediyor. Sisteme girmek ve bütün bu olanaklarda faydalanabilmeniz için yukarıdaki resme Tıklayınız.

Sisteme giriş yapabilmeniz için elinizde bulunması gereken ve okul idaresinden öğrenebileceğiniz bir kaç bilgi gerekmektedir. Ki bir çok öğrenci bu bilgileri ezbere biliyor. Kullanıcı adı ve Şifre bilgilerini girip Giriş butonuna basmanız halinde sisteme giriş yapabileceksiniz.

Yorum yapın