ABD Diyanet Camisinde Kundaklama Sonucunda Yangın Çıktı

Photo of author

Pazar günü öğleden sonra ABD’de bulunan Diyanet Camisinde yangın çıktı. New Haven itfaiye yetkilileri yangının Middletown Bulvarı’ndaki Diyanet Camii’nde meydana geldiğini açıkladı.

İtfaiye yetkilileri yangının girişe yakın bölümde başladığını belirtirken, yangının ikinci kata sıçradığı belirtildi. İtfaiye Şefi yaptığı açıklamada, burasının bir ibadethane olduğu için çıkan yangının şüpheli olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Bu yangın ülke genelindeki ibadethaneler düşünüldüğünde alışılmış bir durum haline geldi denilebilir. Zira ABD’de son yıllarda İslamofobi her geçen gün artıyor. Şuan için yangına neyin neden olduğu hususunda bir açıklama gelmese de yangının bir kundaklama olduğu ortada.

New Haven geçici Polis Şefi Otoniel Reyes yaptığı açıklamada, Yangını çok ciddiye aldıklarını belirterek, “Olayın aydınlatılması için federal ve eyalet ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Ramazan ayında meydana gelen bu kundaklama olayı sonucunda yangın 1. katta başlayıp zamanla 2. kata kadar sıçradı. Yangın başladığında içeride bir kişinin bulunduğu fakat o kişinin camiden çıkarıldığı belirtildi.

Gelen bilgilere göre cami halen inşaa aşamasında idi. Şöyle ki dış cephe imalatları halen devam ediyordu.  Yangın sonucunda Cami kullanılamaz duruma geldi.

Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklama Yaptı

Sayın Bakan Çavuşoğlu yangın ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden, “ABD’nin New Haven şehrinde Diyanet Camisi’nin ramazan ayında kundaklanması, dünyada artan İslam düşmanlığının yeni örneği. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Bu alçak saldırıyı yapanlar bir an önce bulunup cezalandırılmalı. İslam karşıtlığı ve ırkçılıkla topyekun mücadele etmeliyiz.” şeklinde açıklama yaptı.

Connecticut Valisi Ned Lamont Yangın Hakkında Açıklama Yaptı

Yangının çıktığı yerin Valisi de Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, “İbadet yerine yapılan saldırı dehşet verici ve iğrenç. Ne devletimizde ne de milletimizde bu saldırının yeri yoktur. Soruşturmalar devam edecek ve sorumlular hesap verecek.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın