Karabük’te Ekmeğe Zam – Karabük Haber

Photo of author

Son günlerde maliyetlerde meydana gelen artış nedeniyle bir çok ilde ekleme zam gelmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda Ankara‘da ekmeğe 25 kuruş zam geldi. Zam gerekçesi olarak da girdi maliyetlerinde meydana gelen artışlar olarak gösterildi. Bugün ise Karabük ve Safranbolu ilçesinde de ekmeğe aynı oranda zam geldi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yılda ekmeğe zam gelmesi halkın tepkisini çekmişti. Bunun üzerine Tarım Bakanlığı gelen tepkiler üzerine ekmek zammını iptal ederek vatandaşa nefes aldırmıştı. O günlerde fırıncılar odası zam oranını geri çekmek zorunda kalmışlardı. Son aylarda dolarda meydana gelen artış her sektörde kendisini hissettirmeye başladı. Bu duruma fırıncılar da direnemedi ve Karabük ve Sabranbolu‘da 200 gram ekmeğin birim fiyatını 25 kuruş artırdı. Bugünden itibaren 200 gr ekmek 1 Lira 25 kuruştan satışa sunulacak. Halkın en temel gıda ihtiyacından birisi olan Ekmeğe 25 kuruş zam gelmesi ile birlikte, halk bu duruma ister istemez tepki göstermeye başladı. Sokağa çıktığımızda insanların yüzde 25’lik bir zam oranını eleştirdiği görülmektedir.

Halk tarafından yüzde 25’lik bir artış oranı enflasyon oranının üzerinde ve abartılı görünse de Fırıncıların buna da bir açıklaması bulunuyor. Söz verilen fırıncılar, ekmeğe uzun zamandır zam yapılmadığını ve anca bu kadar direnebildiklerini belirtiyor.

Yorum yapın