Trafik sigortasında Taksit uygulaması kaldırıldı

Photo of author

Trafik sigortasında Taksit uygulaması kaldırıldı mı? Geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan Trafik Sigortasında tavan fiyat uygulaması sigorta şirketlerini üzmüşe benziyor ki, sigorta şirketleri kendi aralarında anlaşarak Trafik Sigortasında Taksiti kaldırdı. Tavan fiyat uygulaması başlamadan önce şirketler vatandaşlara 3 veya 4 taksit kadar imkan sunuyordu.

Daha önce sigorta fiyatlarında fahiş fiyatlar çeken şirketler yüksek oranda kar elde ettiği için vatandaşlara taksit imkanı sunuyordu. Fakat yeni çıkan yasada tavan fiyat uygulamasının başlaması ve fahiş fiyatların normale dönmesi ile vatandaşların mağduriyeti sona erse de şirketler vatandaşın yararına olan bu uygulamaya misilleme yapıyorcasına Trafik sigortasında taksit uygulamasını kaldırdı. Tavan fiyat uygulamasının başlaması ile birlikte aracını sigortalamak isteyen bir çok müşteriden oldukça fazla şikayetler geldiği sosyal medyaya yansıdı. Vatandaşlardan gelen tepkilere göre kredi kartına taksit uygulamasına şirketler son vermiş görünüyor.

Tavan fiyat uygulaması ile şirketlerin kar oranlarında meydana gelen düşmenin bu şekilde telafi edilmek istenildiği anlaşılsa da bu durumda zararlı çıkan yine vatandaş oluyor. Malesef bu uygulama da şuan için sadece sigorta şirketlerinin insiyatifinde bulunduğundan bir şey yapılamıyor. Vatandaşlar sigorta işlemlerinde taksit imkanından şuan için yararlanamayacak gibi görünüyor.

Yorum yapın