Kutlu Doğum Haftası Mesajları ve Etkinlikleri başladı

Photo of author

Bu yıl kutlu doğum haftasının gelmesi münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ bu yılda bu kutlu haftanın olduğu dönemde konu edilecek ana fikri açıkladı. Bu yıl kutlu doğum etkinliklerinde üzerinde durulacak konu ise “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendi.

Bu yıl da 14 Nisan‘da başlayan kutlu doğum haftası nedeniyle Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ bir basın toplantısı düzenledi. Görmez burada yaptığı açıklamada kutlu doğum haftasının 2 yıldan beri düzenlendiğini belirterek, bu haftalar ile peygamber efendimizi anmaktan anlamaya doğru yol katedildiğini belirtti. 28 yıldan beridir de milletçe idrak edilen kutlu doğum haftasının milletin kalbinde daima yerinin olduğunu belirtti. Görmez açıklamasında, 28 yıl önce Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığının isteği ile başlayan ve zaman içerisinde bir çok ülkede de kutlanmaya başlayan kutlu haftaya öncülük etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kutlu Doğum Haftasının Faydaları

Görmez yaptığı açıklamada bu değerli haftanın üç faydasının bulunduğunu belirtti. Bu değerli haftada ilim öğrenildiğini ve insanların aydınlandığını, birlik, beraberlik ve kardeşliğin Peygamber sevgisi etrafında pekiştiğini ve tüm dünya’da yaşayan bütün müslümanlar için manevi tazelenme olduğu yönünde açıkladı.

Kutlu Doğum neden kutlanır ve nasıl ortaya çıktı?

Tamamen Diyanetin insiysatifinde 28 yıl önce kutlanmaya başlanmış olup, bu kutlamalardaki amaç peygamber sevgisini topluma aşılamak ve bazı şeyleri insanlara hatırlatmak olmuştur. Bu hafta bir anma haftası olmak yerine peygamberi anlama haftası olarak anılmış ve bu doğrultuda tüm Türkiye’de insanlara bilgi veren etkinlikler düzenlenmeye başlanmıştır. Bu hafta ile birlikte Hz. Muhammed (s.a.v) daha iyi anlamaya ve onun sünnetlerini hatırlama adına seminerler düzenlenmiştir. Bazen kutlu doğum haftası ile ilgili olarak bir çok kurum ve cemaatten büyük eleştiriler gelse de, Diyanet bu haftanın Peygamber efendimizin mesajlarını insanlara ulaştırmaktan başla bir amacının olmadığını belirtmektedir.

Mevlid Kandili ve Kutlu Doğum Haftası Farklıdır

kutlu doğum haftası 2017

Günümüzde insanlar mevlid kandili ile kutlu doğum haftasını birbirine karıştırmaktadır. Bazı kişiler peygamber efendimizin iki farklı doğum günü nasıl olabilir diye sorgulamaktadır. Fakat durum şudur: Mevlid kandili ve Kutlu Doğum Haftası birbirinden apayrı bir gündür. Açıklamalara göre kutlu doğum haftası, Mevlid Kandilinin tamamlayanı bütünleyeni şeklinde ifade edilmektedir. Mevlid gecesi Peygamber efendimizin doğduğu geceyi ifade etmekle birlikte kutlu doğum haftası ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından insiyatif kullanılarak ilan edilen bir etkinlik haftasıdır ve bu haftada peygamber efendimizin mesajları ve sünnetleri herkese ulaştırılmaya çalışılır.

Kutlu Doğum Haftasında Her Yıl bir Tema Belirleniyor

28 yıldır kutlanan Kutlu Doğum Haftasında artık her yıl bir tema ve ana konu belirleniyor. Bu konu çerçevesinde Peygamber efendimizin mesajları insanlara ulaştırılıyor. 2017 yılının teması ise “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlendi. Bu konu belirlenirken, ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu durum dikkate alınmaktadır. Günümüzde insanlık büyük bir güven bunalımı yaşamaktadır. Tabiat insan eliyle yok edilmektedir. Tüm dünya güvensiz bir hal almıştır. Bütün bu gereklilikleri yeniden tesis etmek de yine bizlere görev düşmektedir.

Ayrıca bu hafta boyunca insanlar sosyal medya üzerinden birbirlerine bu özel haftayı kutlamak için Kutlu Doğum Haftası Mesajlar göndermektedir. Bu mesajların bir kalıba bağlı olması gerekmez. Bu sebeple içinizden gelen bir dua olur, mesaj olur, istediğiniz gibi yazarak gönderebilirsiniz.

Yorum yapın