iOS 15 yüklemek için Beta sürüm yöntemi

Photo of author

Apple yaptığı etkinlikle yeni ios 15 işletim sistemini duyurmuştu. Bir çok farklı ve yeni özellikle gelen İOS 15 şimdilik tabiki kararlı değil yani beta sürümü. Ama yine de istediğiniz takdirde kararsız sürümünü de telefonunuza yükleyerek kullanabilirsiniz. Falat bu safhada dikkat etmeniz gerekenler var. Aksi halde bütün verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Beta yazılımı şimdilik yayında, beta kararsız ve tamamlanmamış bir sürüm olduğundan yüklerken yapmanız gereken bir takım işlemler var. Öncelikle telefonunuzu güncellemeden önce güzel ve temiz bir yedek almanız önem arz ediyor. Eğer yedek almazsanız beta sürümde yaşayacağınız bir aksilikte rehberinizi ve fotoğraflarınızı kaybedebilirsiniz. Ayrıca yedeklerinizi beta sürümde almanız da uygun değil. Çünkü tekrar eski sürüme döndüğünüzde beta sürümü ile çakışmalar yaşayabilirsiniz.

Öncelikle beta yazılımını yükleyebilmeniz için Apple beta yazılım programına katılmanız gerekmektedir.

https://beta.apple.com/sp/betaprogram

Bu sayfaya girdikten sonra eğer daha önceden üyeliğiniz bulunmuyorsa Sign Up butonuna basmanız gerekiyor. Eğer telefonunuzda parmak izi tanımlıysa sizden parmağınızı okutarak devam etmenizi isteyecek. Parmaklarınızı okuttuktan sonra üyelik aşamasına geçeceksiniz. Ardından gelen yönergeleri izleyerek adım adım ilerledikten sonra telefonunuza ios 15’in beta sürümünü yükleyebilirsiniz.

Yorum yapın