Ford’dan benzin kokusu özlü parfüm

Photo of author

Dünyanın ve ABD’nin en büyük araba markalarında biri olan Ford farklı ve bri hayli ilginç proje ile karşımıza çıkıyor. Ünlü araba markası elektrikli otomobillerin yaygınlaşması nedeniyle tüketicilerin özleyeceğini öngörerek benzin kokusuna benzer parfüm üretti.

Firma gelecek adına farklı projeler gerçekleştirirken bunlardan birisi de parfüm projesi oldu. Bilindiği üzere dünyada artık fosil yakıtlı araçların kullanımı azalırken, elektrikli araçların kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Ford bu durumu göze alarak farklı bir anket çalışması yürütü. Ankete katılanlara elektirikli araçlara geçtikten sonra en çok özleyeceğiniz şey nedir diye soruldu. Kullanıcılar en fazla benzin ve mazot kokusu yanıtını verdi. Bunu tespit eden ABD’li arabamarkası Ford benzin ve mazot kokusuna benzer bir araç parfümü üretti. Kokuda ayrıca bademli benzaldehit ve lastiklerin lastik kokusunu veren para-Cresol’ü anımsatan bazı aromalar da yer alacak.

Kokunun satışı şimdilik başlamadı. Bakalım kullanıcılar ne kadar ilgi gösterecek. Bu koku piyasaya sürülürse siz satın alır mısınız? Cevaplarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Yorum yapın