WordPress XML Sitemap & Google News site haritası

Photo of author

Bu eklenti Google News kurallarına uygun olarak haber siteniz için gerekli olan site haritasını oluşturur. Multisite, Polylang ve WPML uyumlu olduğundan oluşturulmuş statik bir dosya bulunmamaktadır.

Eklenti sayesinde site yöneticisi hangi gönderi türü olduğunu, arşive sayfalarını, yazarlarını, Priority ve Lastmod’un nasıl hesaplandığını belirleme imkanına sahip olur. Bu eklentinin diğer eklentilerden farkı nedir diye soracak olursanız cevap olak basitliği gösterilebilir. Dosya veya klasör izinlerini değiştirmeye, dosyaları taşımaya veya eklenti seçeneklerinde ince ayar yapmak için zaman harcamaya hiç gerek yoktur. Siz veya ağınızdaki site sahipleri, diğer XML Site Haritası eklentilerinin çoğu gibi aşırı karmaşık ayarlarla uğraşmayacak ve varsayılan ayarlar çoğu durumda yeterli olacaktır. Google, Bing, Yahoo, AOL ve Ask gibi arama motorları ile uyumlu olarak çalışır.

WP Super Cache, W3 Total Cache ve Quick Cache gibi önbellek eklentileri ie uyumlu olarka çalışır.Eklenti hem XML site haritası hem de News site haritası oluşturmaya yarar. Eklentiye küçük bir ücret ödeyerek gelişmiş özellikleri kullanmak imkanına sahio olursunuz.

Eklenti RavanH tarafından yazılmış ve geliştirilmesi halen devam etmektedir. Türkiye’de önemli ve büyük siteler tarafından kullanıldığı gibi tarafımızca da kullanılmaktadır. Son güncelleme yaklaşık 5 ay önce yayınlanmış olup oldukça stabil çalışmaktadır. yakşalık 100 bin üzeri indirme ve kuruluma sahiptir. Kullanabilmeniz için wordpress sürümünün 4.6 veya üstü olması gerekmektedir. Sunucunuzda ayrıca PHP 5.4 üzeri sürümü ile çalışıyor olması gerekmektedir. Yaklaşık 7 dilde tercümeleri vardır.

Kurulumu diğer eklentiler gibi oldukça basittir. Dosyaları plugins klasörüne atıp wordpress panelinden eklentiyi aktif hale getirmeniz yeterlidir.

Eklentiyi WordPress https://tr.wordpress.org/plugins/xml-sitemap-feed/ adresinden edinebilirsiniz.

Yorum yapın