ASELSAN Trafik Yönetim Sistemi Çalışması

Photo of author

“Askeri Elektronik Sanayi” yani ASELSAN tarafından geliştirilen “Trafik Yönetim Sistemi” şehir içi trafik sorunlarına çare olmak, yolların daha etkin kullanımı ve trafik kazaların engellenmesi amacıyla oluşturulmuştur. Bu sistem ilk olarak ASELSAN aracılığı ile Kırıkkale Belediyesi tarafından kullanılmakta olduğunu belirtelim.

Örnek verecek olursak:

ASELSAN ile ortak bir çalışma yürüten Kırıkkale Belediyesi, kent merkezindeki eski trafik ışıkları kaldırmakta olup yerine ise yukarıda bahsettiğimiz Trafik Yönetim Sistemleri kurmaktadır. Buradaki asıl amacın trafiği rahatlatmak olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında, Kamera, loop dedektör, sensörler ve görüntü işleme teknolojileri de kullanılarak kavşaklardan gelen araç yoğunluğu bilgisi sonraki kavşaklardaki araç yoğunluğu bilgisiyle trafik ışıklarının süreleri anlık olarak belirlenecek ve bu sayede gerçek zamanlı trafik yönlendirmesi yapacaktır.

Bu sistem ile birlikte;

* Trafikteki bekleme süresi kısalacak.

* Motorlu araçlarda yakıt tasarrufu sağlanacak.

* Olay algılama, hava-yol durumu ve trafik verilerinin ölçümü, kavşak katılım denetimi, yolcu bilgilendirme-yönlendirme ve video yönetimi fonksiyonları geliştirecek.

* Otomasyon sistemleri kapsamında ise araç ve plaka tanıma, ileri tarım otomasyon, afet ve acil durum yönetim sistemleri geliştirilip hizmete sunulacaktır.

Haber: _BÖRÜ_ / cyber-warrior.org

Yorum yapın