Tokyo Olimpiyatları Koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanacak

Photo of author

Japonyada son günlerde Koronavirüs vakalarında meydana gelen artış nedeniyle Tokya olimpiyatlarının seyircisi oynanmasına karar verildi. Yıllardır bu anı bekleyen taraftarla seyirci yasağı nedeniyle üzüntü yaşadı.

Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa yetkililer ve organizatörler yaptığı toplantı esnasında alınan kararları iletti. Oyunlar oynandığı sırada Tokyo ve çevresinde OHAL ilan edilecek. Japonya başbakanı Yoshihide Suga tarafından yapılan açıklamada yasakların 12 Temmuz tarihinden itibaren başlayacağını ve 22 Ağustos tarihinde son bulacağını bildirdi. Yasaklar kapsamında alkol satışı da yasaklanacak. Oyunlar sırasında taraftarların Tokyo ve çevresinde etkinli düzenlemesine izin verimeyecek.

Fukushima, Miyagi ve Shizuoka bölgelerindeki stadyumların %50 oranında ve 10.000’e kadar seyirciye sahip olmasına izin verilecek. Tokyo olimpiyatları 23 Temmuzda düzenlenecek olan açılış töreniyle başlayacak. Artan vakalar nedeniyle olimpiyatların ertelenmesi yönünde de büyük baskı var. Tokyo 2020 Başkanı Seiko Hashimoto daha önceden bilet alarak program yapan taraftarlardan özür dileyerek, “Oyunları çok sınırlı bir formatta düzenleyeceğimiz için ve koronavirüs enfeksiyonlarının yayılmasıyla karşı karşıya olduğumuz için üzgünüz.” dedi.

Tokyo Valisi Yuriko Koike ise olimpiyatlarda uygulanacak olan seyirci yasağı için kalp parçalaıcı ifadesini kullandı. Japonya Başbakanı ise, “Koronavirüs varyantlarının etkisini göz önünde bulundurarak ve enfeksiyonların tekrar ülke geneline yayılmasına izin vermemek için önlemlerimizi güçlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz 2021-8 Ağustos 2021 tarihleri ​​arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılması planlanıyor. Paralimpik Oyunlar ise 24 Ağustos – 5 Eylül tarihleri ​​arasında yapılacak.

Yorum yapın