Tokyo Olimpiyat Oyunlarındaki yenilikler

Photo of author

Tokyo 2020 Olimpiyatlarına çok az bir zaman kaldı. Her olimpiyatta olduğu gibi bu olimpiyatta da herkesin mutlaka izlemek istediği yani kaçırmak istemeyeceği sporlar vardır. İşte bu yıl oyunlara bu spor dallarının dışında yeni spor dalları da eklendi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından gençlerin ilgisinin olimpiyatlara dönmesi için yenilikler açıklandı. Bu açıklamada 5 spor dalı ve 34 etkinlik sıralandı.

Karate: Karate, Japon adası Okinawa’da doğan bir spor dalıdır. Japonya uzun süredir karate alanına hükmediyor ve 3 kez dünya şampiyonu oldu. Ankca bu alanda İspanya da ilgi çekiyor. Bu alanda Damian Quintero ve dünya şampiyonu Sandra Sanchez önde gelen isimlerden.

Kaykay yapmak: Kaykay iki alandan oluşmaktadır. Bunlardan birisi sokak ve park disiplinidir. Yarışmacılar bireysel olarak performans göstermektedir. uanlamada genel zorluk seviyesi ve özgünlüğüne göre sıralanırlar.

Spor tırmanış: Olimpiyatlarda sporculuk tırmanışının üç temeli bulunmaktadır. Bunlar: hız, bouldering ve liderlik. Hızı ölçmek için, iki sporcu aynı rotalarda 15 metre yüksekliğindeki bir duvara yan yana tırmanır. Kural çok basit; en tepeye ilk çıkan kazanır.

Sörf yapmak: Tokyo’daki Olimpiyat Stadı’na yaklaşık 100 km uzaklıktaki Tsurigasaki Plajı’nda düzenlenecek olan Sörf yarışmaları 30 dakika boyunca olabildiğince çok dalga yakalamaya çalışacaklar.

Beyzbol/softbol: Teknik olarak, beyzbol ve softbol Olimpiyat programında ‘yeni’ sporlar dalları arasına girmemektedir. Ancak 2008 Pekin olimpiyatlarından bu güne bu alanda bir yarışma düzenlenmedi. Her iki sporun da temelleri gerçekten basittir. Ana plakaya ulaşmak için üslerin etrafında koşmadan önce topa vurarak en fazla koşuyu yapmak oyunda hedeftir.

Başka yeni ne var?

  • Okçuluk – karma takım
  • Atletizm – karışık 4x400m
  • Judo – karma takım
  • Atış – karışık 10m havalı tüfek, karışık 10m havalı tabanca, karışık tuzak
  • Yüzme – 4x100m karışık karışık bayrak yarışı
  • Masa tenisi – karışık çiftler
  • Triatlon – karma bayrak yarışı

Yorum yapın