Aşı olmayan üniversite öğrencileri kampüse alınacak mı?

Photo of author

Bir süredir uzaktan eğitimi sürdüren üniversiteler aşılamanın hız kazanmasıyla kapılarını önümüzdeki eğitim öğretim yılında açmayı planlıyor. Fakat bazı üniversiteler aşıyı öğrencilerine zorunlu tutarken bazıları da sadece tavsiye niteliğinde açıklamalarda bulundu. Fakat hukukçular bu konuda uyarıyor; eğitim hakkı anayasal güvence altındadır.

Başkan Erdoğan bu yıl üniversitelerin açılacağını açıklamıştı. Yeni akademik yılda üniversiteler yüzyüze eğitime başlayacak. Hazırlıklarını sürdüren üniversiteler bir yandan da aşı konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bazı üniversiteler aşı olmayan öğrencilerin okula alınmayacağını açıkaldı bile. Bir takım üniversiteler ise bu durumu öğrencilerine şart koşmuyor.

Öğrencilerine aşı zorunluluğu getiren üniversitelerden birisi Kadis Has Üniversitesi oldu. Aşı olmayanların sacece uzaktan eğitime katılabileceklerini fakat kampüse alınmayacakları belirtildi. Ardından Marmara ve Üsküdar üniversiteleri ise öğrencilerine aşı tavsiyesi yaparken aşıyı öğrencilerine zorunluluk haline getirmedi.

Bu durum karşısında kalan öğrenciler sosyal medyadan duruma tepkilerini göstermeye başladı. Hukukçular ise bu durumun Türkiye’de uygulanamayacağını belirtirken eğitim hakkının Anayasının 42. maddesi ile güvence altına alındığını ve öğrencilerin dava açarsa kazanabileceklerini belirtiyor.

Yorum yapın