HES kodu nasıl mı alınır? Seyahat edecekler dikkat

Photo of author

Korona virüsü sebebiyle ülke genelinde ve büyükşehirlerde uygulanan seyahat yasakları bu 1 Haziran itibariyle kaldırıldı. Bugünden itibaren otomobil, tren ve uçak ile herkes eyahat yapabilecek. Türkiye’de bununla birlikte yeni bir uygulama yürürlüğe girdi. Bu uygulamanın adı ise güvenli seyahay için HES kodu. Eğer seyehat etmeyi düşünüyorsanız bu konu almadan yola çıkılmaması gerekiyor. Peki bu HES kodunu nasıl alacağım diyorsanız haberimizi okumaya devam edin.

Hes Kodu ne işe yarıyor?

Hes kodu yolculuk yapan herkesin sahip olacağı bir kod. Dolayısı ile bir kişide korona virüs tespit edilmesi halinde o kişinin kimlerle seyahat ettiği HES kodu sayesinde bilinecek. HES kodunu Sağlık Bakanlığı uygulaması ya da SMS ile alabilirsiniz.

HES Kodunu Nasıl Alabilirim?

Bu konuda 2 farklı yöntem bulunuyor. Birincisi akıllı telefonlarınıza yükleyeceğiniz Hayat Eve Sığar Uygulaması ile. Uygulamaya girdiğinizde Hes kodu talep et butonuna basmanız ve ardından koda ulaşmanız gerekiyor.

İkinci yöntem ise SMS atarak HES koduna sahip olmaktır. Bunun için de telefonunuzun SMS alanına TC Numaranızı, TC Kimlik Seri Nosunun son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak yazılacak) 2023’e göndermeniz gerekiyor.

HES anlamı ve açılımı nedir?

Sağlık Bakanlığınca üretilen uygulamanın adı olan HES, Hayat Eve Sığar cümlesinin baş harflerinden oluşmaktadır.

HES Kodu olmadan seyahat edilebilir mi?

Bu kod olmadan otobüs ve uçak bileti alınamaz. Firmalar bu kodu sistemlerine tamamlanadan bilet satım işlemlerini tamamlayamaz. Bu nedenlerle bilet işlemlerinden önce HES kodunuzu oluşturarak bilet işlemlerinizi başlatmanız önerilir.

İOS ve Android telefonlarınızın uygulama marketlerinden arama bölümüne Hayat Eve Sığar yazmanız halinde üreticisi Sağlık Bakanlığı olan uygulamayı indirerek işlemlere başlayabilirsiniz.

Yorum yapın