BBC’den koronavirüs ile mücadelede Türkiye’ye büyük övgü

Photo of author

Dünyanın en hızlı yayılan salgınlarının başında gelen ve bütün dünyayı etkisi altna alan salgın Türkiyeyi de etkisi altına aldı. Fakat dünyanın bir çok ülkesinde görünen aksaklıklar ve çaresizlik Türkiye’de yaşanmadı. BBC ise bu başarının sırrını haberleştirdi.

Türkiye’de ilk vakanın görünmesinin ardından neredeyse 3 ay geçmesine rağmen en az etkilenerek salgını atladan ülkemize Dünya’dan da büyük övgüler geliyor. BBC Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesini haberleştirdi ve bu başarının sırrını çözmeye çalıştı. Haberde 83 milyonluk bir nüfus için tesbit edilen pozitif vaka sayısının diğer ülkelere göre düşük olduğunu söylüyor. Kent üniversiteisinen Dr Jeremy Rossman’e göre Türkiye büyük bir felaketi önledi.

BBC’nin haberine göre Türkiye test süreci, izleme ve izolasyon konularında dünyanın en başarılı ülkelerinden birisi olduğu söyleniyor.

Türkiyede kısıtlamalar giderek azaltılıyor, ancak Dr. Melek Nur Aslan uyanık kalınması gerektiğini bildiriyor. İstanbul’un kalbinde yoğun nüfuslu bir bölge olan Fatih ilçesi halk sağlığı müdürü Dr. Aslan, filyasyon operasyonuna liderlik ediyor. Türkiye genelinde filyasyon ekibi olarak 6.000 takım olduğunu söyledi.

Dr. Aslan’a göre, onlarca yıllık kızamık izleme yani filyasyon deneyimi sayesinde virüsü ilk görüldüğü andan izlemeye başladıklarını ve bunun için planlarının hazır olduğunu söyledi. Dr. Aslan’a göre Türkiye düşünülendenn daha hızlı toparlandı ve Avrupa ve ABD’den çok daha hızlı şekilde toparlandı.

Yorum yapın