Şentop: Türkiye kendi hakkını, hukukunu sonuna kadar korumaya kararlı

Photo of author

Doğu Akdenizde Türkiye’nin hak müdafası sürerken tüm hakkıyla sürerken TBMM başkanı Şentoptan önemli açıklamalar geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye kimsenin hakkına, hukukuna talip değil. Fakat Türkiye kendi hakkını, hukukunu uluslararası hukuka göre bu bölgede, Doğu Akdeniz’de sahip olduğu hakkı ve yetkileri sonuna kadar koruma konusunda da kararlı.” dedi.

Şentop, “Doğu Akdeniz’le hiçbir bağlantısı olmayan, sınırı olmayan bazı ülkelerin de kendi çıkarları, menfaatleri için bölgedeki halkların çıkar ve menfaatlerini çiğneyerek gasp etmeye çalışma niyetiyle bu bölgeye üşüştüğünü görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Bilindiği üzere Türkiye Navtex ilanları ile doğu akdenizde haklı müdafasını sürdürürken Almanya buluculuk görevine soyunmuştu. Almanyadan son gelen açıklamalar ise Almanların dillerinin altındaki açıklamaları ortaya çıkarmasına neden oldu. İlk başta tarafsız gibi görünün Almanya, Yunanistanı destekler açıklamalar yapmaya başladı. Tarafsız gibi görünen Almanya taraflılığını açık etmeye başladı. En baştan beri de anlaşıldığı gibi Almanya her ne kadar tarafsız gibi görünse de tarafının Avrupa Birliği ülkesi olacağı herkes tarafından tahmin edilen bir gerçekti.

Yorum yapın