YÖKDİL Sonuçları Sorgulama Açıldı

Photo of author

Yükseköğretim kurulunun yapmış olduğu İngilizce seviye tespit sınavı olan ve hem devlete kamu personeli alımında hem de Üniversitelere akademik kadro alımlarında talep edilen YÖKDİL sonuçları ÖSYM tarafından yayınlandı.

YÖKDİL sınav sonuçlarına ulaşabilmek için http://yokdil.yok.gov.tr/ adresine girip, açılan sayfada bulunan Sisteme Giriş Yapın butonuna tıklayın. Tekrar açılan sayfada ise “E-posta Adresiniz” ve “Şifreniz” bilgilerini doldurarak, gelen adımları takip ederek sınav sonucunu öğrenebilirsiniz. Eğer sınav sonuçlarına itiraz etmek isterseniz, 1 Nisan ve 5 Nisan tarihleri arasında, sınav için yayınlanan kılavuzda belirtilen usul ile itirazda bulunabilirsiniz.

YÖKDİL Nedir?

YÖKDİL YÖK’ün koordinasyonu ile Anadolu ve Ankara üniversiteleri tarafından düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL’de sorulan sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından yazılmaktadır. Sınav hakkında diğer bütün organizasyonlar ise Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenir.

YÖKDİL sınavına girmek isteyen adayların sınav başvuruları ve sonuçların açıklanması zaman diliminde dikkat etmesi gereken tarih aralıkları şöyledir:

YÖKDİL Sınav Takvimi

Aday Başvuruları : 30 Ocak – 08 Şubat 2019 (saat 18:00’e kadar)
Sınav Giriş Belgelerinin Yayımlanması : 04 – 09 Mart 2019
Sınav Tarihi : 10 Mart 2019
Sınav İtirazı : 11 – 15 Mart 2019
Sonuçların Açıklanması : 28 Mart 2019
Sınav Sonucu İtirazı : 01 – 05 Nisan 2019

Yorum yapın