Yılbaşı kutlamak günah mı Nihat Hatipoğlu Yılbaşı neden kutlanır caiz mi?

Photo of author

Yeni bir yıla giriyor olmamız nedeniyle okurların bir çoğu başlıkta belirtilen soruları mail sisteminden akın akın iletmekte ve cevap beklemektedir. Bizler de Haber Sarı yönetimi olarak “Yılbaşı kutlamak günah mı Nihat Hatipoğlu Yılbaşı neden kutlanır caiz mi?” sorusunun cevabını sizlere vermeye çalışacağız.

Öncelikle bizler Türkiye’de yaşayan Müslüman insanlarız. Ülkemizde bu şekilde bir yılbaşı etkinliğinin olması bile düşündürücü iken neden yılbaşı kutlama etkinliklerine katılıyoruz anlamıyorum. Bilindiği üzere Noel yani yeni yıl kutlamaları Hristiyanlar tarafından adet edilen bir gündür. Hatta Aralık ayı içerisinde Hz. İsa’nın doğduğuna inandıklarından, 24 ya da 25 Aralık gününde yılın ilk gününe kadar onlarda tatil günü olmaktadır. Şimdi söyleyin biz Kurban ya da Ramazan bayramı kutlarken onlar bizim bayramlarımıza eşlik etti mi? Bir Kurban bayramı gününde bir hristiyan vatandaşın kurban alarak kestirdiğini ya da danaya 7 kişi girdiklerini gördünüz mü? İşte bu nedenle biz de onların dini bir bayramı olan Noel diğer adıyla yılbaşı kutlamalarına eşlik etmiyoruz. Peki ama Müslümanlar olarak yılbaşı gününde neler yapmalıyız diye soruyorsanız onun cevabı da çok zor olmasa gerek.

Biz kendi adımıza neler yapacağımızı anlatalım. Siz de neler yapacaklarınıza kendiniz karar verir. Biz Türkiye’de yaşayan Müslümanlar olarak yılbaşı saatlerinde normal zamanımızı nasıl değerlendiriyorsak, aynı şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz. Bizler bu gece için özel etkinlikler ve eğlencelere katılmayacağız. Hatta saatler 00:00 gösterdiğinde abdest alıp namaz kılacağız. Birlikte dualar edeceğiz. Evimize eğlenmek için gelen arkadaşları bugün kabul etmeyeceğiz. İşte o zaman onlara benzemeyiz. Bilindiği üzere onların adetlerini huy edinmemiz onlardan olduğumuz anlamına gelir ki bu çok tehlikeli bir adımdır.

31 Aralık gününde TV’de yayınlanan şovları izlemek onlara heyecanla katılmak da yılbaşını onlar gibi kutlamak anlamına gelir. Bu eğlence kültürü aslında büyük bir tuzak olarak karşımızda durmaktadır. Çünkü, yıl başı zamanında almak zorunda bırakıldığımız hediyeler tüketim çılgınlığından başka bir şey değildir. Herkes birbirine hediye alıp bu sakat sistemin içerisine hapsedilmektedir. Akşam TV kanallarında göreceğiniz üzere bu sisteme hapsedilmiş onlarca kişi gece yarısını göstermeye saniyeler kala 10’dan geriye kadar sayacak, sanki farklı bir gezegene giriş yapmış gibi çılgınca zıplayarak kendilerinden geçecekler.

Lütfen bizler de bu konu Müslümanlar olarak dikkatli olalım ve ayet ve hadislerde belirtilen onlara benzemek kategorisine girmeyelim.

Yorum yapın