Wilma Elles Cumhurbaşkanı Erdoğandan Tebrik Telefonu aldığını açıkladı

Photo of author

Türk dizilerinde oynadığı karakterler ile Türkiye’de ünlenen Wilma Elles Almanya’da bir tartışma programında yaptığı konuşma sonucunda aldığı tepkileri ve düşüncelerini aktardı.

Öyle Bir Geçer Zamanki dizisinde Carolina, Yeter dizisinde ise İdil karakterini canlandıran ünlü oyuncu sergilediği performanslar ile Türkiye’de ünlü oldu. Alman asıllı olan ünlü oyuncu, Almanya’da yayınlanan “Hart Aber Fair” (Sert Ama Adil) isimli bir tartışma programında Türkiye’yi katılımcılara karşı savunmuştu. Elles, “Erdoğan kadar çalışan kimse yoktur. Yollar, köprüler açıyor” diyerek Türkiye’nin Alman medyasında yanlış ve yalan olarak çizildiğinin üstünü çizmiş ve Türk toplumundan büyük beğeni almıştı.

Türk iş adamı Kerem Göğüş ile evli olan ünlü oyuncu Türk vatandaşı olduğu zamanlar kimliğini sosyal medya adresinden yayınlamıştı. Almanya’da Türkiye’nin basın medya organlarınca olduğundan farklı ve kötü çizildiğini belirten ünlü oyuncu, Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesini istediğini ve bu amaçla köprü görevi görmek istediğini belirtti.

Sabah’ın haberine göre, tartışma programında yaptığı konuşma sonrasında bir çok tebrik mesajı aldığını belirten oyuncu, Almanya’da tek tarfalı yayınlar yapıldığını, Türkiye’de yaşanan olayları inanmadıklarını ve bu nedenle onlara olanları açıkladığını belirtti.

Yaptığı açıklamalara başta inanmasalar da sonradan inanıldığını hatta Merkel’in bile “Almanya Türkiye’nin yanında olmalı” mesajını verdiğini belirtti. Fakat bu tepkinin biraz geç olduğunu, ilk anlarda Türkiye’nin yanında olmaları gerektiğini belirtti.

Erdoğan beni Konuşmamın Ardından Telefonla Aradı

Programda yaptığı yayından sonra Cumhurbaşkanının kendisini aradığını belirten Wilma, bunun sonucunda çok mutlu olduğunu belirtti. Kendisinin de bir Türk olduğunu belirten Wilma, Türkiye’yi bütün uluslararası mecralarda savunduğunu söyledi. Ve bu niyetini bir örnekle açıklayan ünlü oyuncu, Amerika’nın New York şehrinde düzenlenen Uluslararası Türk yürüyüşüne elinde Türk bayrağı ile katıldığını örnek gösterdi.

Yorum yapın