TOKİ’de Müteahhitler de incelenecek

Photo of author

Türkiye’nin halkı ile bir bütün ve bir olarak püskürttüğü darbe girişiminin ardından devlet kurumlarında Fetö ile bağı olan çalışanlar yavaş yavaş temizleniyor. Bir çok bakanlık ve kurumlardan açığa alınmalar ve ihraç edilenler oldu.

Bu kurumlardan bir tanesi de TOKİ oldu. Türkiye’de yaptığı ve yaptırdığı inşaatlarla kalkınmasına büyük vesile olan Toplu Konut İdaresi Fetö temizliğine başladı. Toki Başkanı Ergün Turan kurum ile ilgili bilgileri basın organları ile paylaştı. Başkan yaptığı açıklamada bir çok çalışanı açığa alındığını belirtirken daha önce de açığa alınan 5 kişinin görevlerine iade edildiğini söyledi.

Başkan Ergün Turan yaptığı açıklamada, TOKİ’de 670 kişinin çalıştığı bilgisini vererek ardından bunların içerisinden 25 kişiyi açığa aldıklarını belirtti. 15 kişinin de ilişiğini tamamen kesildiğini açıkladı. İlişiği kesilenler arasındaki 13 kişniin devlet memuru olduğunu söyleyen Ergün Turan, diğer 2 kişinin ise iştirak şirketlerde çalıştığını belirtti.

MÜTEAHHİTLER DE ARAŞTIRILACAK

Daha önce 5 kişinin açığa alındığını fakat gerekli araştırmaları yaptıktan sonra 5’inin görevlerine iade edildiğini belirterek, diğer 5 kişi için de bayram sonrası gerekli soruşturmanın tamamlanacağı söylendi. Ayrıca TOKİ ile çalışan yüklenicilerin de araştırılacağını belirten Başkan, yapılan tespitler sonucunda vatandaşın mağdur olmayacağını söyledi.

Yorum yapın