TEOG’da Bir Soru İptal

Photo of author

ARŞİV HABER

Yapılan bir itirazın ardından incelenen soru iptal edildi. TEOG’a göre 1.3 milyon öğrencinin puanları yeniden hesaplanarak güncellenecek.

Liselere yerleşme amacıyla SBS’nin yerine uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı TEOG’da bir soru iptal edildi. Ankara 13. İdare Mahkemesi’ne yapılan bir başvuru üzerine incelemeye alınan soru bilirkişi de iptal edilmesi gerektiğini savununca iptal edildi. Böylece soru iptal edilince sınav puanları da değişti. Şimdi 1.3 milyon öğrencinin sınav puanları yeniden hesaplanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı avukatları bu karara itiraz etse bile sonuç olarak itirazın kabul edilmeyeceği apaçık ortada. Dolayısıyla büyük bir ihtimalle sınav puanları yeniden güncellenecek. Milli Eğitim Bakanlığı sınavları için verilen ilk iptal kararı bununla da bitmiyor. Bilindiği üzere verilen cevap anahtarları yanlış olduğu için öğrencilerin puanlarının yanlış hesaplandığı ortaya çıkmış ve geçtiğimiz yıl yapılan SBS yerleştirmeleri mahkeme tarafından iptal edilmişti.

PUANLAMA DEĞİŞİYOR

Sorunun mahkemece iptaliyle birlikte puanların yeniden hesaplanması gündeme geldi. Bir sorunun iptal edilmesi sorunun götürdüğü doğru puanını, sorunun bulunduğu testin puan dağılımını ve genel puanlamayı etkileyeceğinden dolayı puanlar yeniden hesaplanacak. TEOG Sınavı okul puanlarını da etkilediği için okul puanları da yeniden güncellenecek. Testlerin katsayısı yeniden hesaplanacak ve böylece milyonlarca öğrencinin sınav puanı değişime uğrayacak. Mahkemenin soruyu şıklardaki benzerlikten dolayı iptal ettiği öğrenildi.

Yorum yapın