Pakistan sel felaketini Doğal Afet ilan etti, ölü sayısı bini aştı

Photo of author

Afet niteliğindeki yağmurlar nedeniyle gelen ani sel, köyleri ve ekinleri yıkıp geçti vce binlerce kişiyi evsiz bıraktı.

Pakistanlı yetkililer sel kaynaklı ölümlerin Haziran ayından beri 1000’i aştığını bildirdi. Pakistanlı bakan bu sel felaketini doğal afet olarak nitelendirdi. Pakistan’da son günlerde meydana gelen sel nedeniyle yollar ve köprüler yıkıldı, köylerde hayvanlar telef oldu ve bir çok pakistanlı hayatını kaybetti. Sel felaketi sonraında askerler ve kurtarma ekipleri vatandaşlar için seferber olurken, Pakistan uluslararası yardım çağrısında bulundu. Türkiye bu çağrıya sessiz kalmayarak yardım talebine olumlu yanıt verdi. Ülkenin Ulusal Afet Yönetim merkezi son yaptığı açıklama ile ölenlerin sayısının 1033’e ulaştığını ifade ederek son 24 saatte 119 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Pakistan başbakanı Şehbaz Şerif, Belucistan eyaletine yaptığı ziyaret sırasında ülkesi için yardım istedi. Şehbaz; “Kişisel ve profesyonel hayatımda hiç böyle bir sel görmedim. Pakistan’ın dört bir yanı sular altında. İnsanların gelip yardım etmelerini rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Pakistan İklim Bakanı ise son yıllarıon en ciddi selini yaşadıklarını ifade ederek, “Şu anda, aralıksız bir sıcak hava dalgası, orman yangını, ani sel, çoklu buzul gölü patlamaları, sel olayları zincirinde, aşırı hava olaylarının ön cephesinde sıfır noktasındayız.” dedi. Twitter’da yayınlanan bu açıklama ise ülkenin AB büyükelçisi tarafından retweet edildi.

Yorum yapın