Öğretmen Seminerleri Ne Zaman Yapılacak? Uzaktan mı Yüz Yüze mi Olacak?

Photo of author

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından her yıl okullar açılmadan önce düzenlenen öğretmen seminerleri bu yıl pandemi sebebiyle yoğun baskı ve istekle uzaktan yapılması talep edilmiştir. Fakat son karar geldi ve 2020 yılında seminerlerin okullarda yüz yüze yapılacağı açıklandı.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenerek her yıl okulların eğitime başlamasına az bir süre kala düzenlenen seminerler bu yıl 24 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Bu seminerle birlikte öğretmenlere yeni eğitim yılında yapılacak değişiklikler ile ilgili bilgiler verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada bu yıl seminerlerin okullarda düzenlenmesine karar verdi. Bu durumda seminerler ilgili öğretmenlerin görevli oldukları okullardaki görevli yönetici ve öğretmenlerin katılmasıyla düzenlenmiş olacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bu yıl pandemi nedeniyle okullarda da aksama meydana geldi. MEB yaptığı açıklama ile 31 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Aynı takvime göre okullar 18 Haziran 2021 tarihinde son bulacak ve öğrenciler tatile girecek.

Eğitim 31 Ağustos tarihinde başlasa da bu yüz yüze olmayacak. Pandemi nedeniyle 31 Ağustos ayından 21 Eylül tarihine kadar eğitimler uzaktan eğitim yöntemi ile yapılacak. 21 Eylülden sonra ise öğrenciler fiilen okula gitmeye başlayacak. Şunu da belirtmek gerekir ki pandeminin gidişine göre MEB tarafından bu takvimde değişikliğe gidilebilir.

Birimci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020, yarı yıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021, ikinci dönem ara tatili ise 12-16 Nisan 2021 olarak belirlendi.

Yorum yapın