KPSS Geç Başvuru 2019 Tarihi son gün ne zaman

Photo of author

KPSS’ye adım adım yaklaşırken, sınava başvuruda geç kalmış adayların son şansı olan geç başvuru işlemleri başladı. Daha önce sınava herhangi bir sebeple başvuramayan ve sınava girmek isteyen adayların geç başvuru işlemlerini 28 mayıs tarihine kadar yapmaları gerekiyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı milyonlarca adayın memur olma hayallerini gerçekleştirebilmeleri için başarmaları gereken bir sınav. Sınav yaklaştıkça milyonların heyecan katsayısı artmaya devam ediyor. Bu sınav sayesinde kişiler devlet kadrolarına girmeye hak kazanarak geleceklerini maddi olarak garanti altına almak istiyorlar. İşte bu sınava girmek için başvurular 3 Mayıs’da başladı, öğrencilerin 15 Mayıs 2019 tarihine kadar başvurmaları gerekiyordu. Fakat ne sebeple olursa olsun son başvuru gününü kaçıran bir çok aday oldu. Bu duruma düşenler için ikinci bir imkan daha doğdu. Geç başvuru olarak adlandırılan durumda öğrencilerin başvurularını 28 Mayıs tarihinde yaptırmaları gerekiyor. Başvuru işlemlerinizi başlatmadan önce sınav ücretlerini yatırmış olmanız gerekiyor. Geç başvuru imkanından yararlanan öğrenciler, başvuru ücretini normalden yüzde 50 daha fazla ödüyor.

Geç başvurudan yararlanarak fark oturumları ekleme işlemleri

3-15 Mayıs tarihlerinde yani normal başvuru süresince başvurularını yapan fakat geç başvuru döneminde de oturum eklemek isteyen adaylar da bu imkandan faydalanabilecek. Bu durumdaki adaylar da başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor.

2019 KPSS Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Genel Kültür- Genel Yetenek Sınavı 4 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın başlama saati 10:15 ve sınav süresi ise 2 saat 10 dakika olacak.

Eğitim bilimleri sınavı da 4 Temmuz’da yapılacak olup, 14:45’te başlayacak ve 1 saat 40 dakika devam edecek.

A kadrolarının girecekleri sınavlar ise 1. oturumu 20 Temmuz’da Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, ÇEKO alanlarındaki adaylar saat 10.15’te sınava girecek. A kadrolarının girecekleri 2. oturum ise 20 Temmuz’da yapılacak olup, 14:45’te başlayacak ve bu sınava Hukuk, İktisat, Maliye öğrencileri girecek.

A kadroların 3. oturumu ise 21 Temmuz’da yapılacak olup, sınavın başlangıç saati 10:15 olacak. Bu sınava da Muhasebe, İşletme, İstatistik öğrencileri girebilecek.

Öğretmen adayları ise ÖATB’ye 28 Temmuz’da girecek, sınav 10:15’de başlayacak.

İmam hatiplilerin gireceği Meslek Dersleri Öğretmenliği alanı sınavı da 28 Temmuz’da saat 14:45’de başlayacak.

Yorum yapın