Hangi Bankalar Düşük faizli 5 Bin ihtiyaç kredisi veriyor?

Photo of author

Son günlerde ülkemizde faiz oranlarında önemli derecede düşüşler meydana geldi. Faizlerde meydana gelen indirimlerin ardından bankalar da düşü faiz oranları ile borç vermeye başladı. Bazı bankalar halen dirense de öncelikle devlet bankaları bu indirimleri müşterine yansıtıyor.

Son günlerde kısa vadeli ihtiyaç kredisi taleplerinde önemli derecede artış meydana geldi. Ekonomik olarak dengeleme dönemine girdiğimiz şu dönemlerde ihtiyaç kredisinde de patlama oldu. Vatandaşlar bu kredileri kısa dönemli olarak çekiyor. Bu nedenle de yüksek faiz oranı ile çekmek zarar ettiriyor. (Gerçi faiz toptan zarar demek)

Sizlere bu konudan faiz veren bankaları söylememizi bekliyordunuz değil mi? Evet bizler size bunları söylemeyeceğiz. Öncelikle faizin haram olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, “Alım satım da ancak faiz gibidir” demeleridir. Halbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir.

Evet arkadaşlar faiz yemeyin, faiz haramdır. Bu nedenle banka faizlerine bulaşmayın. Gerekli fetvalar için Diyanet İşleri Başkanlığına başvurun.

Yorum yapın