28 Ekim tatil mi 29 ekim 2019 kaç gün tatil?

Photo of author

Önümüzdeki ay içerisinde kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı 29 ekim tarihinde tüm yurtta çeşitli etkinliklerle sergilenecek. 28 Ekim tatil mi Yaklaşık 1 ay kadar süre olmasına rağmen tatil söylentileri bugünden dile getirilmeye başlandı. 29 ekim 2019 kaç gün tatil? 29 Ekim Cumhuriyet bayramı bu yıl Salı gününe denk geliyor. Çalışanlar ise Pazartesi gününün de tatil ilan edilerek 4 gün kesintisiz tatil yapmayı hedefliyor. Bu konu hakkında açıklama merci devlet yetkilileridir.

Aynı zamanda öğrenciler de 28 Ekim Pazartesi gününün tatil edilip edilmeyeceği hususunda açıklama bekliyor. Büyük bir heyecan oluşturan blok tatil ihtimali gözleri devlet yetkililerine çevirdi. Eğer ki Pazartesi günü tatil edilirse Salı günü de tatil olduğu için otomatik olarak çalışanlar ve öğrenciler 4 gün kesintisiz dinlenecek.

28 Ekim Yarım gün tatil mi?

Resmi Gazeteye baktığımızda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının resmi bir bayram olduğu kabul edilmektedir. Ve bu bayramın ise bir gün öncesinden saat 13:00’da başlayacağı bildiriliyor. Bu nedenle akıllara 28 Ekim’in yarım gün tatil olup olmayacağı geliyor. Evet doğru düşünüyorsunuz. 28 Ekim günü resmi olarak yarım gün tatildir.

29 Ekim Kaç Gün Tatil?

29 Ekim tarihi tüm gün boyunca resmi tatil. Önceki gün ise yarım gün olarak resmi tatile dahil oluyor. Bu nedenle 4 günlük bir tatilden söz edemeyiz. Fakat o günler yaklaştıkça yetkililerin yarım gün tatili tam güne çevirerek 4 tam gün tatil yapma ihtimali de bulunuyor. Hep birlikte göreceğiz.

Son tahlilde resmi olarak, 28 Ekim 2019 günü tam gün, 28 Ekim 2019 günü ise yarım gün tatildir.

Yorum yapın