Facebook’tan Milli Karar Reklamlardan vergi kesilecek

Photo of author

Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya devi Facebook, Türkiye’de vergi ödemeye karar verdi. Bilindiği üzere günümüzde bir çok dev internet sitesi Türkiye üzerinden para kazanmakta fakat vergisini ülkemize ödememekteydi. Facebook bu noktada vergi ödeme kararı alarak Türkiye’ye vergi ödemeye karar verdi.

Son zamanlarda ülkemizde  dijital alışverişlerde vergi konusunda yapılan çalışmalar neticesini vermeye başladı. Facebook üzerinden yayınlanan reklamlarda, ne Gacebook ne de reklam verenler, Türkiye’ye vergi ödemiyordu. Bu karar ile birlikte artık ülkemiz de burada payını alabilecek. Ülkemizde bulunan yerel şirketler ve kişisel reklam faaliyetlerinde bulunan kişiler artık vergi ödemesi gerekecek. Bu kapsama giren kuruluşlar Facebook aracılığı ile reklam vermek istediği zaman %18 oranında vergi ödemeleri gerekecek.

Bu son zamanlarda yapılan yasa çalışmalarının meyvesini verdiğini gösteriyor. Bu yasa sayesinde ülkemizde faaliyet göstermek isteyen dev internet siteleri vergi ödemeden faaliyet gösteremeyecek. Son günlerde alınan kararla birlikte Çin alışveriş sitelerinden de vergi alınmaya başlanacağı bekleniyor.

Sizler gelen bu vergileri nasıl karşılıyorsunuz. Değerli yorumlarınızı haberimizin altından yapabilir görüşlerinizi iletebilirsiniz.

Yorum yapın