EKPSS ne zaman olacak? Kura ile Memur Alımı Var mı?

Photo of author

Engelli vatandaşlarımızın memur olması için yapılan ve adının EKPSS olarak duyurulan sınav ile son yıllarda kura çekimi ile engelli memur alımı yapmaya başlayan kurumlar yeni bir alım yapacak mı güncel detaylar haberimizde.

İki yılda bir yapılan engelli memur sınavı  en son 2018 yılının nisan ayında gerçekleşmişti. Dolayısı ile 2020 yılının Nisan ayında EKPSS yapılması tahmin edilmektedir. Fakat ÖSYM 2020 yılı takvimi henüz açıklanmadığından, buradaki bilgiye resmi bir çıkarım yapamayız. Bu konuya dikkatlerinizi çekmek istiyoruz.

ÖSYM‘nin resmi sitesine bakıldığında EKPSS hakkında son duyuru 24 Aralık 2018 tarihinde yapıldığı görülüyor. Bu duyurunun içeriği ise kura yöntemi ile engelli memur alımı şeklinde gerçekleşmiştir. Son aylara bakıldığında EKPSS hakkında herhangi bir duyuru resmi kanallardan gelmemiştir. Fakat bir çok haber sitesinde bilgi kirliliği dolaşmakta ve yeni duyuru yapıldığı şeklinde başlıklar atılarak, insanlar yanıltılmakta, belki de istismar edilmektedir.

2020 EKPSS TARİHİ NE ZAMAN

Dediğimiz gibi 2020 yılı sınav takvimi daha açıklanmadığından bu konu hakkında size resmi bilgi veremeyiz. Sadece tahmin yürüterek, son yapılan EKPSS’nin 2018 nisan ayında yapıldığı düşünüldüğünde, önümüzdeki yapılacak olan muhtemel EKPSS’nin ise 2020 Nisan ayında yapılacağını söyleyebiliriz. Tekrar belirtmek isterim ki bu sadece bir tahmin!

ÖSYM’nin resmi sitesinde Kılavuzlar bölümüne bakıldığında ise “2018/2 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme İçin Tercih Kılavuzu ve Tablolar” şeklinde bir kılavuzun yayınlandığı görülmektedir.

Peki devlet ne kadar engelli memur alacak bununla ilgili bir söylenti ya da duyum var mı?

Şuan için kurumlar ne kadar memur alacağını ara ara açıklasa da, kaç engelli memur alınacağı hususunda bir kurumdan açıklama gelmemiştir. Tabi ki binlerce memur adayı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetlerden açıklama beklemekte ve kaç kişi alınacağı bilmek istemektedir. Eğer bir açıklama gelirse buradan sizlere ileteceğiz.

EKPSS’de toplam 60 soru sorulmakla birlikte sınav süresi de 60 dakika olmaktadır. Sınav içeriği ise Genel Kültür ve Genel Yetenek derslerinden oluşmaktadır.

Yorum yapın